Milli Savunma Bakanlığı kaynakları konu ile ilgili olarak; 'Bu faaliyetler bizimle koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.' dedi.


Bugün Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden birkaç günce sonra ise Irak'tan terör örgütü PKK'ya karşı hamleler dikkat çekmişti. Irak Sınır Muhafızları, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırındaki Zaho’da üs kurmuştu.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

"Mercek-19" operasyonlarında 1877 silah ele geçirildi "Mercek-19" operasyonlarında 1877 silah ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kaynaklar, Irak sınır birliklerinin Türkiye'nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurduğuna ilişkin sorular üzerine şunları kaydetti:

"Irak ile başlayan diyalog sonucunda PKK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerimize komşu alanlarda Irak sınır muhafızlarının yaptığı faaliyetlerdir. Bu faaliyetler bizimle de koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir.

Bundan sonraki süreçte PKK'nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir."