İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin içinde bulunduğu helikopter dün akşam saatlerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle sert iniş yaptı. Kazadan 15 saat sonra bölgeye ulaşan ekipler, enkaz alanında yaşam belirtisi olmadığını açıkladı. Bu açıklamada kısa bir süre sonra, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği açıklandı

Harris'ten canlı yayın açıklaması: Demokratlar rövanş istiyor mu? Harris'ten canlı yayın açıklaması: Demokratlar rövanş istiyor mu?

İRAN'DA 5 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi. İran dini lideri Hamaney, "Yönetimden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhbir sorumlu" açıklamasında bulundu.

MUHBİR KİMDİR?

Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak, İran Meclis Başkanı ve yargı erki başkanıyla birlikte cumhurbaşkanının ölümünden sonraki 50 gün içinde yeni bir cumhurbaşkanlığı seçimi düzenleyecek olan üç kişilik konseyin bir üyesi olacak.

1 Eylül 1955 Dezful doğumlu Muhbir, İbrahim Reisi gibi tüm devlet meselelerinde son sözü söyleyen Hamaney'e yakın bir isim. 

İran-Irak Savaşı sırasında İslam Devrim Muhafızları'nın tıbbi birliklerinde subay olarak görev yaptı. 

Yönetim ve uluslararası hukuk olmak üzere iki alanda doktora derecesi bulunan Muhammed Muhbir, 2021 yılında cumhurbaşkanı birinci yardımcısı oldu.