İşgalci İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından açıklanan yeni verilere göre kara harekâtı sırasında Gazze Şeridi'nde öldürülen 105 askerden 20'si dost ateşi ve diğer kazalar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı

Askerlerin on üçü hava saldırıları, tank ateşi ve silah ateşi de dahil olmak üzere yanlış tanımlama nedeniyle dost ateşiyle öldü. Bir asker kendilerine isabet etmesi istenmeyen ateş sonucu, diğer iki asker ise kazara yanlışlıkla açılan ateş sonucu öldürüldü.

İki askerin de İsrail güçleri tarafından patlatılan patlayıcılardan çıkan şarapnel parçaları nedeniyle öldüğü belirtildi. Askerlerin üzerinden geçen zırhlı araçların karıştığı olaylarda da iki asker hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ordu açıklamasında, dost ateşi vakaları da dahil olmak üzere devam eden çatışmaları sürekli olarak değerlendirdiği ve çıkarılan dersleri hızla uygulamaya koyduğu dile getirildi.