İsrail medyasında yer alan haberlere göre İsrailli yetkililerin, yerinden edilmiş Filistinlileri Gazze'den göndermeyi planladıkları söylendi. İsrail'in arasında Kongo ve diğer ülkelerin de bulunduğu görüşmelerde Filistin halkının yeni ikametgahları hakkında konuşmalar yapıldığı söyleniyor.

Reuters Haber Ajansına göre İsrail güvenlik kabinesinden üst düzey bir kaynak, "Kongo göçmen almaya istekli olacak ve biz de başkalarıyla görüşmelerde bulunuyoruz" dedi.

'GAZZE'DE YAŞAM BİTECEK Mİ?'
İsrail İstihbarat Bakanı Gila Gamliel'in Gazze sakinlerinin yerinden edilmesini savunduğu aktarıldı. Gamliel, "Savaşın sonunda... İş kalmayacak ve Gazze'deki tarım arazilerinin %60'ı güvenlik tampon bölgeleri haline gelecek" dedi.

Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI İSRAİL'E KARŞI
İnsan hakları savunucuları, savaş zamanı Filistinlileri Gazze'den çıkarmaya yönelik çağrıları sert bir dille eleştirerek , onları kuşatma altındaki Filistin bölgesini tamamen etnik olarak temizlemeye yönelik çabalar olarak nitelendirdi.

ABD 'BİLE' KARŞI ÇIKTI
Salı günü, İsrail'in ve Gazze'ye karşı savaşının sadık bir destekçisi olan ABD bile İsrailli bakanlar tarafından savunulan yeniden yerleşim planlarına karşı çıktı ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller bu retoriği "kışkırtıcı ve sorumsuz" olarak nitelendirdi.

KONGO'DA HÜKÜMET KİM?
Kongo yaklaşık 100 milyon nüfusuyla Sahra Altı Afrika'nın en kalabalık ülkesidir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kayıtlı 44 milyon seçmen sandık başına gitti. Seçimleri mevcut Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi kazandı.