Filistin protestoları yayılıyor: Kanadalı öğrenciler de harekete geçti Filistin protestoları yayılıyor: Kanadalı öğrenciler de harekete geçti

İsrailli general Brick, 7 Ekim'de "felakete ve başarısızlığa neden olan" İsrailli liderlerin değiştirilmesi çağrısında bulundu. Çünkü bunu yapmamak ona göre İsraillilerin "kimsenin hazırlanmakla meşgul olmadığı bölgesel bir savaşın patlak vermesine kadar hayatlarının son anlarını" yaşamaları anlamına gelecek.

Brick, yeni yönetimin "geleceğe yönelik stratejik bir vizyonla derhal bir restorasyon süreci planlaması" gerektiğini vurguladı ve İsrail medyası tarafından uygulanan "ikiyüzlülüğe" de atıfta bulundu.

Brick, 7 Ekim'deki "korkunç felaketten sorumlu tutulan herkesin" anahtarlarını iade etme ve "gidip ailelerinin işlerini halletme" zamanının geldiğini alaycı bir dille sözlerine ekledi. Brick’e göre görevlerinden istifa etmesi gerekenlerin başında Netanyahu geliyor ve "suçlamayı başkalarının üzerine atmak yerine anahtarları derhal yerine koymalı."

HİZBULLAH’A SALDIRIRSAK YOK OLURUZ’
İsrailli general, Başbakan Yardımcısı Yoav Gallant’a da yüklendi. Brick, Gallant’ın "düşmana gerçek dışı ve faydasız tehditler savurduğu" için derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti. Brick'e göre Gallant, Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişine yönelik saldırıya paralel olarak Lübnan'daki Hizbullah'a saldırması için Netanyahu üzerindeki baskıyı abarttı. Bu bağlamda Brick, Gallant'ın tavsiyesinin kabul edilmesi halinde "İsrail'in bugün kendisini yok edecek bölgesel bir savaşa sürüklenmiş olacağını" vurguladı.