Başkan Biden Cuma günü yapay zeka kullanımını yönetecek düzenlemeler için bastırırken şaka yollu "Ben yapay zekayım" dedi.

"Eğer içinizden biri benim Lincoln olduğumu düşünüyorsa, suçu yapay zekaya atsın" diye ekleyen 80 yaşındaki Başkan, yeni kurallar için çağrıda bulundu.

"YAPAY ZEKAYA KARŞI AÇIK GÖZLÜ VE UYANIK OLMALIYIZ"

Biden, Beyaz Saray'da yedi teknoloji lideriyle birlikte yaptığı açıklamada, "Gelişmekte olan teknolojilerin demokrasimiz ve değerlerimiz için oluşturabileceği tehditler konusunda açık gözlü ve uyanık olmalıyız" dedi.

Biden'ın yapay zekayı düzenleme çabasına şüpheyle yaklaşanlar, sosyal medyada "dezenformasyonu" dizginlemeye yönelik önceki federal çabalara dikkat çekiyor; bu çabalar, moderasyon kararlarında partizan bir eğilimle ve Biden'ı oğlu Hunter'ın uluslararası iş ilişkileriyle ilişkilendiren belgelerin varlığı gibi daha sonra gerçek olarak geniş kabul gören siyasi söylem ve haberlerin silinmesiyle sonuçlandı.

Biden uygun mevzuat ve düzenlemeleri geliştirmek için teknoloji devleriyle birlikte çalışacaklarını belirtti.

YAYIN SIRASINDA SUNUCUYLA TOKALAŞIP YAYINI TERK ETMİŞTİ

Biden MSNBC kanalında katıldığı programdan aniden çıkması gündem olmuştu. Programda yayın henüz reklama girmemişken, Biden yerinden kalktığı sunucuyla el sıkıştığı ardından da stüdyodan çıkmıştı.

Biden geçen hafta da katıldığı bir programda ABD'nin tüm gizli bilgilerini sattığını söyleyerek şaşkınlığa neden olmuştu.

ROBOT GİBİ DAVRANARAK KADINLARIN ÜZERİNE DOĞRU YÜRÜMÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden Kuzey Carolina'da yaptığı bir konuşma sonrası ilginç hareketler sergilemişti.

Adeta bir robot gibi davranan Joe Biden, etrafına bakınmış ve önce çalan müziğe ritim tutuyor gibi yaptı daha sonra etrafındaki kadınların üzerine doğru yürümüştü

Durumu fark eden görevliler ABD başkanı Joe Biden'a müdahale ederek onu sahneden indirmişlerdi.

BM KONUŞMASINDA BİR ANDA DURMUŞTU

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Toplantıları için New York'ta bulunan ABD Başkanı Joe Biden Global Fund's Konferansı'nda konuşma yaptığı sırada garip davranışlar sergilemeye başlamıştı.

Biden'ın konuşmasından sonra yaptığı yaptığı vucut hareketleri sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Biden'ın konuşması sonrasında kürsüden inerken ani bir tutulma yaşıyormuş gibi davranıp bir anda durması şaşkınlığa neden olmuştu. Biden'ın bu tavrı, daha önce de boşlukla tokalaştığı anları hatırlattı.

JOE BİDEN BOŞLUKLA TOKALAŞMIŞTI

Biden, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir üniversitede ülkesindeki tedarik zinciri krizi ile ilgili 40 dakikalık bir konuşma yapan Biden konuşması bittikten sonra karşısında kimsenin olmamasına rağmen tokalaşmak için elini uzatmıştı

Boşluk karşısında bir süre elini havada tutan Biden şaşkın bir ifadeyle sahneye bakınmıştı.

Mısır'da iş adamı kılığındaki Mossad ajanı öldürüldü! Mısır'da iş adamı kılığındaki Mossad ajanı öldürüldü!

Daha sonra tuhaf bir şekilde arkasını dönüp çalan müzik eşliğinde sahneden uzaklaşmıştı.

ONUN BİR ROBOT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR

ABD Başkanı Joe Biden'ın garip davranışlarıyla karşılaşan insanlar, sosyal medya üzerinden onun bir robot veya yapay zeka tarafından yönetildiğini belirterek teorilerini paylaştı.

Biden her ne kadar garip hareketler sergilese de bazıları onun bu davranışlarının yaşından ve geçmişte yaşadığı travmalardan kaynaklandığını söylüyor.

ABD Başkanı'nın geçmişte genç yaşta oğlunu kaybettiğini ve bu yüzden büyük bir üzüntü yaşadığı biliniyor.