Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsveç gazetesine yaptığı açıklamalarla Türkiye hazımsızlığını bir kere daha gösterdi.

Başkan Erdoğan'ın “Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz ve Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şoke olacak" ifadeleri İsveç basınında geniş yer buldu.

İSVEÇ GAZETESİNE KONUŞTU

İsveç merkezli Expressen, "Türkiye, Finlandiya'nın NATO başvurusunu onaylayabilir" başlıklı haberinde Erdoğan'ın sözlerine yer ayırdı. Gazete "Trump'ın eski danışmanı John Bolton: Türkiye NATO'dan çıkarılmalı" başlıklı bir haber de yayınladı.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi; "Donald Trump'ın eski danışmanı John Bolton, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğine inanıyor ve ülkenin İsveç'e ve Finlandiya'nın NATO uygulamalarına yönelik tutumuna işaret ediyor."

"ERDOĞAN'I DURDURMAMIZ LAZIM" DEMİŞTİ

John Bolton, daha önce The Wall Street Journal’de yayımlanan yazısında da Batı’nın Türkiye’deki muhalefete yardım etmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durdurulabileceğini söylemiş, “Batı’nın, Türkiye’deki muhalefetin yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı şansı elde etmesini sağlamaya yardım etmek için cesur bir adım atması halinde Erdoğan’ın durdurulma şansı söz konusu.” sözlerini kullanmıştı.

Bolton, ayrıca "Erdoğan’a karşı koyulmazsa işler daha da kötüye gidecek." İfadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, "başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri" olarak tanımlamıştı.