Müslümanları rahatsız eden sahneleriyle sık sık gündeme gelen Show TV'nin Kızılcık Şerbeti adlı dizisi bir kez daha tüm tepkileri üzerine çekti.

ALKOLLÜ MEKANDA İFTAR YEMEĞİ

Ramazan ayının ilk günlerini yaşayan Türkiye'de dizilere de siyaret eden oruç ve iftar gibi kavramlar rayting uğruna hedef alındı. Alkollü bir mekanda iftarın açıldığı dizide skandala başlanırken, daha da büyük bir skandalla diziye devam edildi. 

'İÇKİDEN RAHATSIZ OLAN VARSA GİTSİN EVİNDE AÇSIN ORUCUNU'

Alkollü mekanda iftarını açan karakterin, bulunduğu mekanı yadırgamadan alkol alınmasını eleştirmesi üzerine tepkiye uğrayan karakter, ''Burası laik bir ülke. İçkiden rahatsız olan varsa gitsin evinde açsın orucunu. Bu halk bunun için çok mücadele verdi.'' ifadelerini kullandı.

yusuf kaplan -1

'RTÜK BU SAYGISIZLIĞA VE HADSİZLİĞE DUR DEMELİ'

Bir anda gündeme gelen sahneyle ilgili mütefekkir-yazar Yusuf Kaplan, ''Bir bu eksikti: Ramazan ayında Müslüman bir ülkede oruca bu kadar saygısızlık gösterilmesi, sadece ilkellik değil, hadisizliktir! Londra'da sokaklar Ramazan havasına büründürülecek şekilde süsleniyor ama bu Müslüman ülkede milletin birliğinin, kardeşliğinin en büyük iklimlerinden birini oluşturan oruca, Ramazan mevsimine saygısızlık yapılabiliyor! Celladına âşık olmak böyle bir şey işte! Böylesine aşağılayıcı bir tavrı sömürgeci Batılılar sergileyemezdi! Bu ülkenin Müslüman halkı bağımsızlık mücadelesini niçin verdi? Birileri İslâm'a, İslâmî değerlerimize hakaret etsin, diye vermedi! Bu ülkenin inanmış halkı inancını, haysiyetini ve istiklalini emperyalistlere karşı korumak için savaştı. Meselâ Fransızların Kahramanmaraş'ta Müslüman örtüsüne uzattıkları kirli eli kırdı! Müslüman aile'yi, dengesiz, zalim, psikopat, ruh hastası, ikiyüzlü tiplerden oluşan “iğrenç bir model” olarak çizen, dahası toplumun bir kesimine karşı kin ve nefret tohumları eken hastalıklı bir dizi bu! @rtukkurumsal Ramazan'da oruca, Ramazan mevsimine ve güçlü İslâmî aile değerlerimize yapılan bu saygısızlığa ve hadsizliğe dur demeli!'' açıklamasında bulundu.