14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerde yenilgiyle ayrılan 'Millet İttifakı' ortaklarından bir bir 'ittifak dağıldı' açıklaması gelmeye başladı. 

İYİ Parti Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet İttifakı'nın akıbetine ilişkin, "Bu ittifakın adı seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman ittifak da ortadan kalkar" demişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, ilk olarak Sözcü TV'den Can Coşkun'a konuşarak, "Seçim bitmiştir, ittifak tamamlanmıştır" vurgusu yapmıştı. Poyraz daha sonra CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada da, "Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı, seçim bitmiştir. İkinci turu için ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir, 28 Mayıs itibarıyla da seçim ittifakı bitmiştir" diye konuşmuştu. 

İYİ PARTİ VE CHP'DEN 'MİLLET İTTİFAKI' AÇIKLAMASI
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın açıklamalarının ardından, Meral Akşener'de '81 ilde kendi adaylarıyla' seçime gireceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hem Poyraz hem de Akşener'in açıklamalarına yanıt vermişti. 

Kılıçdaroğlu şöyle konuşmuştu:

"Bir siyasi partinin aldığı kararı saygıyla karşılayacağız. Seçimden sonra zaten ittifak bitti. Bunu daha önce de söyledik.

İttifak seçim dönemlerinde olur. İktidara geldiğimizde ne yapacağız diye ortak mutabakat metni hazırlamıştı. İktidar olduktan sonra yapmak yerine önceden planımızı yapmıştık."

İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha! İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha!

"MİLLET İTTİDAKI DAĞILDI"
İYİ Parti ve CHP'den gelen 'Milleti İttifakı bitti' açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Halk TV'de katıldığı canlı yayında 'Millet İttifakının' akıbetine ilişkin açıklamada bulundu. Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı;

"İlk defa bu tabiri kullanacağım ve üzülerek söylüyorum. Millet İttifakı dağılmış görünüyor.  Akşener ve birçok lider bunu vurguladığı için ortada bir realite var. Bu realiteyi kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız" dedi.