İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine bir dizi roket fırlatıldığı belirtildi.

İsrail medyasına göre; İsrail'in kuzeyine 15 roket fırlatıldı.

BİR YARALI VAR

İsrail hava savunma sistemlerinin fırlatılan roketleri imha etmek için devreye sokulurken, saldırı sonucu şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif şekilde yaralandığı aktarıldı.

BİR ROKET İMHA EDİLDİ

İsrail ordusu yaptığı bir başka açıklamada, Lübnan'dan fırlatılan bir roketin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyurdu.

KARŞI SALDIRI

Lübnan'ın füze atışları sonrası İsrail ordusu da Lübnan topraklarını topçu atışlarıyla vurdu.

İSRAİL'DE ACİL TOPLANTI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'dan İsrail'e düzenlenen roket saldırılarını görüşmek için güvenlik yetkilileriyle acil toplanma kararı aldı. Gallant'ın, roket saldırıları üzerine, "İsrail Genelkurmay Başkanı ve diğer savunma yetkililerine gerekli talimatları verdiği" bildirildi.

   

İSRAİL: KİMSE BİZİ SINAMASIN

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de "İsrail’in güneyden (Gazze Şeridi) ve kuzeyden (Lübnan) gelen roketlerle karşı karşıya" olduğunu belirterek, "Bu bir tesadüf değil. Kimse bizi sınamasın, ülkemizi ve halkımızı savunmak için gerekli tüm önlemleri alacağız" ifadelerini kullandı.

BM: DURUM ÇOK TEHLİKELİ

Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL), sınır bölgesindeki mevcut durumun çok tehlikeli olduğu uyarısında bulundu.

"Bugün öğleden sonra Lübnan'ın güneyindeki İsrail'e doğru roketler fırlatıldı" denilen yazılı açıklamada, "İsrail ordusu, UNIFIL’e, hava savunma sistemi demir kubbeyi aktif ettiği bilgisini verdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNIFIL Komutanı Aroldo Lazaro, şunları kaydetti:

"Mavi hattın her iki tarafında da yetkililerle temas halindeyiz. Mevcut durum çok tehlikeli. UNIFIL, taraflara ivedi bir şekilde tansiyonun yükseltilmesinden kaçınılması ve itidal çağrısında bulunuyor."