Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşlarından olan eski Diyanet İşleri Başkanı ve büyük İslam alimi Lütfi Doğan, bugün sabah saatlerinde vefat etti.

İSİLAY Vakfı'ndan yapılan açıklama:

"Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı "Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

"Eski Diyanet İşleri Başkanımız ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfımız (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı LÜTFİ DOĞAN Hocamız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet makamı àli olsun"

Lütfi Doğan'ın cenaze namazı bugün Ankara'da Hacı Bayram-ı Velii Camii'de ikindi namazına müteakip kılındı.

Törene, Doğan’ın ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ve eski bakanlar katıldı. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Kurtulmuş, Doğan'ın, insanlara karşı her zaman şefkat ve merhametle davrandığını anlattı.

YARIN SÜLEYMANİYE CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINACAK

Doğan'ın cenazesi, 5 Aralık 2023 Salı günü (yarın) İstanbul Süleymaniye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Haziresine defnedilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı açıklamada, "Bugün ebediyete intikal eden Diyanet İşleri Eski Başkanımız ve senatörlerimizden Lütfi Doğan Hocamıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum hocamızın yakınlarına, öğrencilerine, dava ve yol arkadaşlarına Rabbimden sabr-ı cemil diliyorum. Mevla muhterem hocamızı cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin" dedi. 

LÜTFİ DOĞAN KİMDİR?

Lütfi Doğan 1930 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. Kuran-ı Kerim okumayı babası Hacı Mehmet Fehmi Efendi'den öğrendi. Askerlik vazifesinin ardından da dini ilimler eğitimine devam etti.

1954'de Kemah ilçe müftülüğüne, 1960'da da Erzincan il müftülüğüne atandı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişliğine tayin edildi. 1968-1972 yılları arasında da Diyanet İşleri Başkanlığı yaptı. 1973-1980'de de Erzurum senatörlüğü görevinde bulundu.

1991 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Gümüşhane milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında dini ve ilmi konularda da pek çok eser kaleme aldı.

ESERLERİ

Huzur ve Saadetin Esasları, Mutluluğun Kazanılması, Cihadla İlgili Ayet ve Hadisler, Kütüb-ü Sitte Müelliflerinin Hal Tercümeleri, El Hücurat süresinin tercüme ve tefsiri.