BM'den ABD'nin geçici limanına destek açıklaması: İnsani yardım operasyonlarına saygı şartı! BM'den ABD'nin geçici limanına destek açıklaması: İnsani yardım operasyonlarına saygı şartı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin önde gelen üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri sırasında yaşanan kampüs girişlerinin kapatılmasını sert bir dille eleştirdi. Öğrencilerin uluslararası konularda fikirlerini dile getirme özgürlüğünü desteklerken, Yahudi öğrencilerin okula girişinin engellenmesini kabul edilemez bulduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin önde gelen üniversitelerinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden öğrencilerin kampüs girişlerini kapatmasını şiddetle kınadığını belirtti. Macron, La Tribune Dimanche ve La Provence gazetelerine verdiği röportajda, ABD'nin ardından Fransa'daki üniversitelerde de artan Filistin'e destek gösterilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Macron, gençlerin uluslararası olaylardan etkilendiklerini ve bu konuda tartışabilmelerini meşru, sağlıklı ve güven verici bulduğunu ifade etti. Ancak, Filistin destekçisi öğrencilerin kampüs girişlerini kapatmalarını şiddetle eleştirdi. Öğrencilerin, bazılarının Yahudi oldukları gerekçesiyle okula girişinin engellendiğini savunan Macron, bu durumu kabul edilemez bulduğunu vurguladı. Üniversite yönetimlerinin talep etmesi halinde güvenlik güçlerinin eylem yapan öğrencileri tahliye etmesinden yana olduğunu da belirtti.

ABD'nin ardından Fransa'da da birçok üniversitede Filistin'e destek eylemleri devam ediyor. Örneğin, Fransa'nın önde gelen üniversitelerinden Sciences Po’da öğrenciler, İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'deki durumu protesto etmek ve Filistin ile dayanışma mesajı vermek için gösteriler düzenliyor. Sciences Po okulları, ülkenin büyük kentlerinde bulunmakta olup, özel sınavla giriş yapılan prestijli okullar arasında yer alıyor. Burada geleceğin siyasetçileri ve ülkenin önde gelen isimleri yetiştirilmekte.