Alparslandiyari.com'un haberine göre, Türklere Anadolu’nun kapısının açıldığı Malazgirt Zaferi’nin 952’inci yıldönümü hazırlıkları aralıksız sürüyor. Hazırlıklar kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla bir toplantı yapıldı. Göletli Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, tatlı bir telaş ve mutluluk yaşadıklarını söyledi.

"TÜM HALKIMIZI MALAZGİRT'E BEKLİYORUZ"

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 54 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 54 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Kutlamaların şölen havasında gerçekleşmesi için şehrin tüm katmanlarıyla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde icra edeceğimiz Malazgirt destanının 952’inci yıldönümünün tatlı telaşı, tatlı stresi ve tatlı heyecanının yaşamaktayız. İnşallah bu yılda şehrimizin tüm katmanlarıyla hep birlikte bir şölen havasında, 952 yıl önceki bu coğrafyanın bütün halklarının sergilediği kahramanlığı aynı mekanda, aynı mekanda etkinlikler yapacağız. Bizler de bu etkinlikler kapsamında belediye olarak sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarıyla, meslek odalarıyla, teşkilatlarımızla birlikte o gün Malazgirt’te olacağız inşallah. Şanlı zaferin 952’inci yılında, Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünde aynı destanları yad etmek üzere tüm halkımızı Malazgirt’e bekliyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANIYOR

Belediye olarak kentin çeşitli noktalarında Malazgirt’te ücretsiz servis kaldırılacağını dile getiren Başkan Asya, “Kutlamalara katılmak isteyen bütün vatandaşlarımızın Malazgirt’e intikali için ücretsiz servisler tahsis edilecektir. Belediye binamızın önünden, belediye otoparkında, Millet Bahçesi önünde ve eski otogar kavşağında araçlarımız kalkış yapacaktır. Ayrıca talep olması halinde mahalle aralarında da araçlarımız kaldırılacaktır” şeklinde konuştu.

100’ÜNCÜ YILDA 100 BİN KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise, Ağustos ayının zaferlerle dolu bir ay olduğunu anımsattı. Bunun en önemlisinin de Malazgirt Zaferi olduğunu dile getiren Şimşek, “Ağustos ayı, şanlı tarihimizin en önemli aylarından biri. Bunun en önemlisi 26 Ağustos 1071 yılında Sultan Muhammed Alparslan ve kutlu askerlerinin göstermiş olduğu başarılı bir meydan muharebesi sonucu Anadolu’nun ümmete açılması. Biz bugün yine aynı heyecanı yaşıyoruz. Bu sene şanlı zaferin 952’inci yılını kutlayacağız. Cumhurbaşkanımızın bu etkinliklere katılması bizi fazlasıyla sevindiriyor. Bütün teşkilatlarımız, kamu kurumlarımız, vatandaşlarımızla birlikte bu heyecanı tekrar yaşamak için seferber olmuş durumdayız. İnşallah Cumartesi günü saat 10.00’da, Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle 100 bin kişiyi Malazgirt’te getirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızda da aynı heyecanı görüyorum. Gerekli duyuruları yapıyoruz. ‘Evimiz evinizdir, Malazgirt hepimizindir’ sloganıyla tüm vatandaşlarımızı kutlamalara bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Malazgirt Zaferi’nin 952’inci yılını bu yıl Muşlular olarak 100 bin misafirimizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.