Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 26 Ağustos Malazgirt Zaferinin 952. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya yeni bir medeniyetin inşa edildiğini belirterek, bu zaferin günümüze köklü ve zengin bir kültürün oluşmasına vesile olduğunu söyledi.

Muş Belediyesi'nde 'Malazgirt' toplantısı Muş Belediyesi'nde 'Malazgirt' toplantısı

Anadolu’nun kapılarının açılmasını sağlayan bu kutlu zaferin bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Asya, Malazgirt Zaferi’nin sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin akışını değiştirdiğini belirtti.

Başkan Asya, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Kazanılan bu büyük zaferle, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklar, birlik ve kardeşliğimizin merkezine dönmüştür. Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu’da, millet olarak barış içinde, birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız ilhamla, dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir. Geçmişimizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hep daim olması dileği ile Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümünü kutluyorum. Tüm hemşehrilerimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Malazgirt’te gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet ediyorum.”