Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Başbakanı Dmitri Medvedev, başkent Moskova'da düzenlenen saldırıya ilişkin konuştu.

Medvedev konuya dair şunları söyledi:

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyor, kurbanların tüm sevdiklerine yürekten güç veriyoruz.

Teröristler sadece misilleme teröründen anlarlar. Güce güçle karşılık verilmezse ve teröristlerin topyekûn infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmezse hiçbir mahkeme ve soruşturma işe yaramayacaktır. Dünya deneyimi.

Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse, onlara ve ideolojik ilham kaynaklarına başka türlü davranmak mümkün değildir. Hepsi bulunmalı ve terörist olarak acımasızca yok edilmelidir. Buna böyle bir vahşeti gerçekleştiren Devlet yetkilileri de dahildir.

Ölüm için ölüm.

ZAHAROVA'DAN AÇIKLAMA
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirtti.

Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarf edildiğini kaydetti.

Siyonist Biden, ABD tarihinin en az desteklenen başkanı oldu Siyonist Biden, ABD tarihinin en az desteklenen başkanı oldu

ABD'NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ
Zaharova, "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullanarak, Beyaz Saray'ın Moskova'daki terör saldırısında Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı açıklamasına dikkati çekti.

Sözcü Zaharova, "Washington'daki yetkililer bu trajedinin ortasında neye dayanarak herhangi birinin olaya karışmadığına dair bir sonuca varıyorlar? Eğer ABD'nin elinde bu konuda güvenilir veriler varsa, bu veriler derhal Rus tarafına teslim edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Zaharova, ABD'li yetkilileri bilgi paylaşımında davet ederek, "Eğer böyle bir veri yoksa, Beyaz Saray'ın hiç kimseye hoşgörü göstermeye hakkı yoktur. Rus yönetiminin de belirttiği üzere, olaya karışan herkes yetkili makamlar tarafından tespit edilecektir." ifadelerine yer verdi.