TBMM Genel Kurulunda, memur ve emekli maaş artışlarını içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin önerilerine geçildi.

CHP, HDP VE İYİ PARTİ'NİN ÖNERİLERİ REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin "kuraklık", HDP'nin "demokratik siyaset hakkı", CHP'nin "siyasi etik kurallarının belirlenmesi" konularının ön görüşmelerinin bugün yapılmasına ilişkin önerileri kabul edilmedi.

Daha sonra AK Parti'nin, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Kabul edilen öneriye göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ön sırasına alındı.

Temel kanun olarak iki bölüm halinde görüşülmesi kabul edilen teklifin bugün bitirilmesinin ardından yarın, gündemin ön sıralarına alınan bazı uluslararası anlaşmaları içeren kanun teklifleriyle Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçilecek.