Canlı yayına gönderilen mesajda, Elazığ MHP Belediye Başkan Adayı Aygen'in 1997 yılında Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde 28 Şubat'ın yasakçı ve dini yaşama özgürlüğünü hedef alan anlayışıyla mücadele ettiği belirtildi.

Mesaja göre, Aygen Kurum; kurum amirlerinin de bulunduğu bir toplantıda başörtüsü yasağına karşı çıkmış ve 'Burası Rusya mı' diyerek tepki göstermiş.

Mesajı gönderen Havva Atıcı, Aygen'in dik duruşu sayesinde 28 Şubat döneminde başörtüsüyle çalışmaya devam ettiğini belirtti.

İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı: 'Terör saldırısıdır' İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı: 'Terör saldırısıdır'

Mesaj üzerine 28 Şubat'taki o acı günleri ve mücadelesini anlatan Aygen, "Ben o dönemlerde okul müdürüydüm. Dik durdum ve bacılarımıza sahip çıktım. Herkes bilir" dedi. 

Canlı yayın esnasında mesaj gönderen ve 28 Şubat dönemindeki o acı günleri anlatan öğretmenin mesajı ise şöyle:

"1997 28 Ekim'de Atatürk sağlık Meslek Lisesine Ergani SML den tayin geldim.Bu dönem Türkiye'de başörtüsü yasağının yaşandığı en acımasız süreçti.Elazığda En mütedeyyin kurum amirleri kendi gelecekleri için örtüye asla izin vermiyorlardı.Kurban bayram öncesi kurum amirlerinin tümünün bulunduğu bir toplantı sonrasında bayramdan sonra Elazığ İlinde kamuda başörtüsü yasağının mutlaka olacağı dile getirilmişti.

Buna rağmen MURAT AYGEN "bura Rusya mı "deyip karşı çıkmıştı. Ve ben örtümü hiç açmadan çalıştım 28 ŞUBAT sürecinde. Dünya ve ahirette RABBİM ebeden razı olsun Murat Hocamızdan.M Yolunuz açıkolsun daima Saygılarımla Havva Atıcı Metin Koloğlu MTAL öğretmeni."