Kocaeli'nin etkin ve başarılı vakıflarından, hizmetleri Türkiye sınırlarını aşan, yaptığı sosyokültürel ve sportif çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken, özellikle eğitim alanındaki başarılarla adından söz ettiren ve kurucu başkanlığını Rize eski milletvekili ve Belediye Başkanı Şevki Yılmaz'ın yaptığı kısa adı (MİKAV) olan Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı, aldığı örnek bir kararla, eğitim kampüsünü imzalanan bir protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na bedelsiz olarak devretti.

BU İLK DEĞİL!

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı daha öncede kendi mülkiyetindeki Gölcük ilçesinde hizmete soktuğu Yatılı Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nu bedelsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmişti.. Devredilen bu ikinci okul ile birlikte toplamda 12.000 m2 inşaat alanına sahip MİKAV mülkiyetindeki okullar memleket evlatlarının hizmetinde kullanılsın ve hayırlı nesiller yetiştirilsin diye Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

Mi̇kav Okul1

EĞİTİME %100 DESTEK PROJESİNE BİR OKUL DAHA
Kocaeli'nde eğitim, kültür ve sosyal yardım alanlarında kamu yararına faaliyet gösteren Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV), “Eğitime %100 destek Projesi” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bir okul daha kazandırdı. 
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vakıf Yönetimi arasında imzalanan protokol ile, Vakfa ait Kocaeli/Başiskele ilçesinde bulunan Eğitim Kampüsü, bedelsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi.

''EĞİTİME VERDİĞİ KATKILARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM...''

MİKAV yönetimi ile Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen Devir Protokolü İmza töreninde konuşan Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, "MİKAV Vakfı'nın Kocaeli'de Bakanlığımıza kazandırdığı ikinci Eğitim Kompleksi imza törenini gerçekleştirdik. Bu zamana kadar ilimizde eğitime verdiği katkılardan dolayı Vakıf Yönetimine teşekkür ediyorum. Daha önce Gölcük ilçemizde bedelsiz olarak devri yapılan, uygulama camii de bulunan okul, Yatılı Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu olarak başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bu ikinci devredilen okulumuz ile birlikte toplamda 12.000 m2 inşaat alanına sahip MİKAV mülkiyetindeki okullar Bakanlığımızın hizmetine sunulmuş oldu. Yeni devredilecek okulumuzun bir bloğu Pansiyon, bir bloğu ise Eğitim Binası olarak kullanılacaktır. Yemekhanesi, çok amaçlı salonu, yüzme havuzu, spor salonu ve açık oyun alanları bulunan eğitime hazır bir komplekstir. Bünyesinde uygulama ana sınıfı olan okulumuz, "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi" ve "Hafızlık Pekiştirme" programları ile Başiskele Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren yatılı olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Kocaeli'mize ve bütün eğitim camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Mi̇kav Okul2

''İNŞA ETTİĞİMİZ 3 OKULUN İKİSİNİ DEVLETİMİZE TESLİM ETTİK''

İmza töreninde konuşan MİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Karaosmanoğlu, "Vakfımız Kocaeli'de eğitim ve sosyal yardım alanlarında kamu yararına faaliyette bulunmaktadır. Din ve değer Eğitimini yaygınlaştırma ve geliştirme odaklı çalışmaktayız. Bugüne kadar İnşa ettiğimiz üç okulun ikisini devletimize teslim etmenin sevincini yaşıyoruz. Kocaeli'mize hayırlı olsun. Vakfımız, yetkin eğitim kadrosu ile "Değer Eğitimi" odaklı Özel Öğretim Faaliyetlerine Nadide Eğitim Kurumları olarak Başiskele'de devam edecektir. Vakfımızın değer eğitimini yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda her yıl olduğu gibi önümüzdeki eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin %25'i burslu olarak eğitim görecekler. Bünyemizde, erkek öğrenciler için Fen ve Teknoloji Programı uygulayan bir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Millî Eğitim Bakanlığına kazandırılması hazırlığımız var. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Bakanlığımıza ve ilimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Dini tesisin açılışında peygamberleri hedef aldı! İBB'nin davet ettiği Tiran belediye başkanı... Dini tesisin açılışında peygamberleri hedef aldı! İBB'nin davet ettiği Tiran belediye başkanı...

Gölcük Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu

İLK OKUL 2016 YILINDA TESLİM EDİLMİŞTİ

MİKAV tarafından 2016 yılında Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bedelsiz olarak bakanlığa devredilen uygulama camii ile birlikte "MEB Gölcük Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu" olarak örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesi kapsamında eğitim öğretime devam ediyor.

Gölcük Eyüp Sultan Ortaokilu

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜDE İMZALANAN BU PROTOKOLÜ
WEB SAYFASINDA DUYURARAK KAMUOYUYLA PAYLAŞTI.
İŞTE O HABER (TIKLAYINIZ)