Kurucu Başkanlığını Rize eski milletvekili ve Belediye Başkanı Şevki Yılmaz'ın yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (MİKAV) projelendirerek yürüttüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği 'Direnişten Dirilişe: Anadolu'nun Kapısı' projesi başarıyla gerçekleştirildi. Merkezi Kocaeli ilinde bulunan ve yaptığı faaliyetlerle dikkat çeken MİKAV; sosyo-ekonomik, eğitim-kültür içerikli hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Suriye'li mültecilere yönelik yardım tırlarından, Kudüs merkezli çalışmalara, eğitim faaliyetlerinden, sportif başarılara bir çok alanda ses getiren projeleri hayata geçiren Şevki Yılmaz başkanlığında ki vakıf, üniversite öğrencilerini daha önce Filistin, Özbekistan ve Avrupa ülkelerine götürmüş, İç ve Güneydoğu Anadolu'dan sonra bu kez de Doğu illeri Programıyla gençlerin teorik olarak kitaplardan okuduğu tarihini, yerinde görerek tecrübeler edinmelerini sağlayarak doğu ve batı arasında köprüler kurmaya devam ediyor.

5 İLİN 3'ÜNDE KONFERANS

Başarılı programcı ve Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in de eşlik ettiği üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu ekip, Muş, Bitlis, Van, Ağrı ve Erzurum illerinde ecdadın izlerini sürdü ve ziyaretlerde bulundu. Proje kapsamında Muş, Van ve Erzurum'da da bölge insanının da katılımlarıyla konferanslar gerçekleştirildi. 

AMAÇ ANADOLU'NUN KAPISININ NASIL AÇILDIĞINI YERİNDE GÖRMEK

Selçuklu Hanedanlığı'nın yaşadığı ve hüküm sürerek Anadolu'ya hizmet ettiği bölgeleri ziyaret eden gençler özellikle Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve Malazgirt Meydan Muharebesinin yapıldığı yerden çok etkilendiklerini belirttiler.

ZİYARET ROTASI ÇOK GENİŞ

Erzurum Kongresi'nin 100. yıl etkinliğine de katılan grup, Erzurum'daki tarihi yerler olan Tabyalar, Abdurrahman Gazi Türbesi, Çifte Minare Medresesi ve Yakutiye Medresesi'ni ve Erzurum Kongresinin gerçekleştiği yeride ziyaret etti. Muş'ta da il merkezindeki tarihi yerler, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yaşandığı alan ve Malazgirt Kalesi ziyaret edildi. Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde İshakpaşa Sarayı ve Ahmed Hani hazretlerinin kabri ziyaret edildi. Van Erciş'e gidilirken Çaldıran Zaferi'nin yaşandığı alan da gezildi. Bitlis'te Ahlat Mezarları da ziyaret rotasında yer aldı.

BAŞKAN, ASYA'DAN TAKDİR

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile de biraraya gelen öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Asya, ''Bu coğrafyayı bu şekilde ziyaret eden ilk genç kafile sizsiniz. Batı ile Doğu arasında köprüler kuracak ve önyargıları sizler yıkacaksınız" vurgusunda bulunarak söz konusu projenin bu topraklar için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

ARKAMIZDA TARİHİMİZ VAR

'Direnişten Dirilişe: Anadolu'nun Kapısı' projesinin koordinatörü Osman Sezer, organizasyon boyunca yaşadıkları duyguları haber sitemize şöyle aktardı: "Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı'na gittik. Özellikle rehber konusunda eksik bir bölge. Ama rehber olmasa da tamamen tarih kokuyor. Çoğu arkadaşımızdan şöyle yorumlar geldi: "Buraları Hiç kimsenin anlatılmasına gerek yok, taşlar zaten konuşuyor". Ve arkadaşlarımızın çoğunda şöyle bir intiba oluştu : 'Şu anda Türkiye'mizin içinden geçtiği sıkıntılar var.Bu tarih boyunca hep yaşanmış, hep düşmanla karşı karşıya gelmişiz. Ama bize ne yaparlarsa yapsınlar; arkamızda bin yıllık tarihimiz var, medeniyetimiz var. Ve o tarih bugünde dimdik ayakta; biz de dimdik ayakta olacak ve memleketimiz için çalışarak bu mücadeleye omuz vereceğiz" dediler.

Haber Vakti