Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Gazze Şeridi’nin Refah kentine saldırması halinde Mısır'ın İsrail ile yaptığı barış anlaşması Camp David Anlaşması’nı askıya alacağı yönünde çıkan haberler hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı.

MISIR: CAMP DAVID ANLAŞMASI'NA UYMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Slovenya'nın başkenti Lübliyana’da Sloven mevkidaşı Tanja Fajon ile ortak basın toplantısı düzenleyen Shoukry, Mısır’ın Refah kentine saldırması nedeniyle İsrail ile olan Camp David Anlaşması’nı askıya alacağı yönünde çıkan haberleri yalanlayarak, "Mısır ile İsrail arasında 40 yıldır yürürlükte olan bir barış anlaşması var ve biz buna uymaya devam edeceğiz" dedi.

ATEŞKES ÇAĞRISI
Mısır'ın İsrail ile Hamas arasında esirlerin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi’ne daha fazla insani yardım girişini sağlayacak bir anlaşma sağlanması için çabalarını sürdürdüğünü aktaran Shoukry, Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu.

ABD Savunma Bakanı'ndan 'Hamas' açıklaması ABD Savunma Bakanı'ndan 'Hamas' açıklaması

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını eleştiren Shoukry, Filistinlilerin kitlesel olarak yerlerinden edilmesine karşı da uyarıda bulundu.

CAMP DAVİD ANLAŞMASI NEDİR?
Mısır ve İsrail arasında 1970’lerin sonunda ABD arabuluculuğunda imzalanan barış anlaşması ile ilk kez bir Arap ülkesi İsrail'i resmen tanımış ve ele geçirdiği topraklar üzerindeki varlığını meşru olarak kabul etmişti. Anlaşma, ayrıca İsrail ve Mısır’ın sınır hattında kuvvetlerini konuşlandırmasını düzenleyen çeşitli hükümler içeriyor.