Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatları tarafında 2 kez değişti. Yarın 1 kez daha değişecek akaryakıt fiyatları tarafında bir indirim bekleniyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Benzin ve mazot fiyatı üzerinde etkili olan brent petrol, 82 doların seviyelerinde işlem görürken akaryakıt fiyatları tarafında sektör temsilcilerinden yeni 1 haber geldi. 

Üç haftanın en yüksek seviyesinden gerileyen petrol fiyatları, motorin fiyatları tarafına da indirim olarak yansıdı. Yarından itibaren geçerli olmak üzere motorine indirim bekleniyor.

PETROLDE YÖN AŞAĞI

Geçen hafta ABD'de tahminleri aşan enflasyon ve beklentinin üzerinde düşen perakende satış verileri açıklandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayacağı beklentisi ve talebin zayıfladığına işaret eden veriler petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekledi.

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARINDAN İPUÇLARI TAKİP EDİLECEK

Piyasa oyuncuları, bu hafta yayımlanacak Fed Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantı tutanaklarını ve bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçlarını yakından takip edecek.

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞÜ HANGİ GELİŞME KISITLIYOR?

Gelişmiş ekonomiler arasında yer alan G7 üyesi İngiltere ve Japonya'nın resesyona girmesi ve Almanya ile Avro Bölgesi'nde durgunluk yaşanması da küresel ekonomide resesyon endişelerini artırdı. Küresel ekonomide yavaşlama olması petrol talebinin de zayıflayacağı beklentisini beraberinde getirerek fiyatların düşüşünde etkili oluyor. 

Bakan Işıkhan'dan enflasyon mesajı: Temmuz ayında... Bakan Işıkhan'dan enflasyon mesajı: Temmuz ayında...

Öte yandan, küresel petrol kaynaklarının çoğuna sahip Orta Doğu'da devam eden çatışmalar fiyatların düşüşünü kısıtlıyor.

MOTORİNE İNDİRİM BEKLENİYOR

Motorin fiyatları (mazot fiyatı) için yarından itibaren geçerli olmak üzere 1,21 TL'lik indirim bekleniyor.

BENZİN FİYATI İÇİN İNDİRİM, ZAM VAR MI?

Benzin fiyatı için yeni bir indirim, zam yok.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Benzin ve mazot indirimi sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar kaç lira oldu? İşte o tablolar:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 44,30 TL

Ankara 45,06 TL

İzmir 45,26 TL

Motorin fiyatları için 1,21 TL indirim bekleniyor.