Tarikat-i Aliyye-i Nakşibendiyye-i Halidiyye kolundan Şeyh Muhammed Maşuk hazretlerinin halifesi Şeyh Muhammed Nayir Erzincânî Hoca, dâr-ı bekâya irtihal etti.

İliç'teki heyelanda toprak altında kalan son 5 işçinin de cenazesine ulaşıldı İliç'teki heyelanda toprak altında kalan son 5 işçinin de cenazesine ulaşıldı

Erzincânî'nin cenazesi öğlen namazına müteakip araştırma hastanesinin yanındaki kendi yaptırdığı Hace Muhammed Nayır Camisinden kaldırıldı.

Yh M B K 1716988439 1107

VALİ AYDAOĞDU: HASBİ BİR GÖNÜL İNSANIYDI
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu sosyal medyadan paylaştıı taziye mesajında "Erzincan’nın kanaat önderlerinden, yaşantısıyla topluma örnek olan, hayırsever,mütevazı ve  hasbi bir gönül insanı, Muhammet Nayır Hoca hakka yürüdü. Allah, rahmet etsin. Makamı âli, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

G Eo Fu 1717074772 6423

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Cenaze namazına Vali Hamza Aydoğdu ve yüzlerce seveni katıldı.

L Qy Se 1717075031 3927

MUHAMMED NAYIR ERZINCÂNÎ KİMDİR?
Şeyh Muhammed Nayır (k.s) son dönem mutasavvıarından. 1930, Çayırardı köyü / Gümüşhane doğumlu. Ailesi 1934 yılında Çayırlı ilçesinin Çaykent köyüne yerleştirildi. Beş yaşlarında iken Ou Fikri Hoca’dan hafızlık eğitimi almaya başladı. Gözlerindeki bir rahatsızlıktan dolayı bu eğitimi yarım bıraktı. Çiftçilikle uğraştı. Daha sonra tekrar ilimle meşgul olmaya başladı. Arapça dersleri aldı. 1952’de İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da Abdullah Efendi’den Nûru’l-İzah, Kesikbacak İsmail Efendi’den Kur’an talimi dersi aldı. Tasavvufî eğitimini önce İstanbul’da Hacı Süleyman Efendi’den aldı. 1955’e kadar yazın vaizlik yapıp kışın İstanbul’da ilim tahsil etti. Askerlik sonrası Bayırbağ köyünde imamlık göreviyle bulundu. Hocası Süleyman Efendi’nin ölümünden sonra Muhammed Maşuk Efendi’ye bağlandı. Bu kişiden icazet (yeterlilik) aldı.

Şiirleri ve tasavvufî sohbetleri Abdurrahman Tariktaroğlu tarafından Erzincanlı Muhammed Nayır: Hayatı ve Fikirleri adlı bir eserde toplandı (1994)