Dünya Atletizm Birliği "Gold Label" kategorisinde yer alan ve Avrupa'nın en iyi 3 yarı maratonu arasında kabul edilen organizasyon, 18. kez düzenlenecek.

18. İstanbul Yarı Maratonu, 21 kilometre, 10 kilometre ve 21 kilometre paten yarışı kategorilerinde yapılacak. Organizasyon, TRT Spor Yıldız ve Spor İstanbul YouTube kanalından canlı yayımlanacak.

"Tarihi Yarımada Parkuru" olarak bilinen 21 kilometre yarışının startı saat 09.30'da verilecek. 21 kilometre paten yarışı 07.30'da, 10 kilometre ise 08.10'da başlayacak.

İlk kez 1987 yılında koşulan yarışa, 1994-2009 ve 2011-2013 yıllarında ara verilmişti.

Bu yıl önemli bir rekorun kırılacağı organizasyonda 12 binin üzerinde katılımcı yer alacak. İstanbul Yarı Maratonu'nda 22 kadın ve 34 erkek olmak üzere toplam 56 elit atlet mücadele edecek.


- Parkur

Yenikapı Miting Alanı önünden başlayacak yarı maratonda atletler, Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ve Eminönü'nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü'nü geçecek.

Galata Köprüsü bitiminden dönüş yapacak sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi ve Ayvansaray'ın ardından Haliç Köprüsü'ne varmadan Fatih ilçe sınırından ters istikamete yönelecek ve aynı sahil yolunu izleyerek yarışı Yenikapı Miting Alanı'nda tamamlayacak.


- Ödüller

N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu'nda erkekler ve kadınlarda birinci olan atletlere onbeşer bin dolar para ödülü verilecek. Organizasyonu ikinci tamamlayanlar onar, üçüncüler de sekizer bin dolar ödül alacak.

Türk sporcular arasında ise maratonu birinci bitirenler yirmişer, ikinciler onbeşer, üçüncüler de onar bin lira para ödülünün sahibi olacak.


- Yollar kapanacak

N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu için parkur ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatılacak.

Organizasyon için Fatih ve Beyoğlu'ndaki birçok cadde ve mahallede yollar saat 05.00'ten itibaren araç trafiğine kapalı olacak.

Parkur üzerindeki yollar, saat 13.30'da araç trafiğine açılacak.