Bursa’'da 23 Şubat'ta 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem için AFAD depremin merkez üssünün Gemlik olarak açıklamıştı. 25 Şubat’ta ise Kandilli Rasathanesi, Bursa Gemlik'te saat 16.43 sıralarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 9.4 kilometre olarak ölçüldü.

Konuya ilişkin Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den sosyal medya üzerinden bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e tepki: Adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir Dışişleri Bakanlığından İsrail'e tepki: Adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir

"GEMLİK'İN KONUMU İYİ DEĞİL"

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor." dedi.

Prof. Dr. Görür, Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz." diye konuştu.

Adsız-14

"HEM FAYIN ÜSTÜNDE HEM DE KÖTÜ BİR ZEMİN"
Naci Görür sözlerine şöyle devam etti:"Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle”