İsrail'den binlerce Ultra Ortodoks Yahudi, İbrani takvimine göre yılbaşını simgeleyen Roş Aşana Bayramı'nı kutlamak üzere Ukrayna'nın Uman kentine gitti.

Yedioth Ahranoth gazetesinin haberine göre, İsrail'den Hasidik cemaatine mensup yaklaşık 41 bin Yahudi, Ukrayna'nın merkezindeki Uman kentinde Roş Aşana Bayramı kutlamalarına katılıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, dün yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde, "İsrail'in Ukrayna'ya hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi sağlaması halinde vatandaşlarının güvenliğinin sağlanacağını ve eğer Netanyahu bu kutlamalara katılmak isterse kendisinin de ona eşlik edeceğini söylediğini" aktarmıştı.

UNICEF Sözcüsünden korkunç açıklama: Refah'ta yeni mezarlıklar inşa edildiğini ve çocuklarla doldurulduğunu gördüm UNICEF Sözcüsünden korkunç açıklama: Refah'ta yeni mezarlıklar inşa edildiğini ve çocuklarla doldurulduğunu gördüm

Olası bir hava saldırısına karşı kentte bodrumlardan dönüştürülmüş 21 sığınağa ek olarak Yahudi ziyaretçiler için kutlama alanı yakınlarında 2 bin kişilik sığınak hazırlandı.

İsrail'den polis ve güvenlik gücü ekiplerinin de Yahudi ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için Ukraynalı mevkidaşlarıyla birlikte çalıştığı paylaşıldı.

Uman kentinde Ultra Ortodoks Yahudiliğin Hasidik cemaatinin kurucuları arasında kabul edilen Haham Nahman Breslov'un (1772-1810) mezarı bulunuyor.