CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, halkın CHP'ye iktidarın anahtarını verdiğini ifade eden Özel, "Bu hedefi gerçekleştirmezsem seçim gecesi burada canlı yayında, ben CHP'yi iktidar yapamazsam o gece buraya çıkacağım ve istifa edeceğim." dedi.

Bahçeli'den 'sokak köpekleri' açıklaması: Türk milleti hayvanları sever Bahçeli'den 'sokak köpekleri' açıklaması: Türk milleti hayvanları sever

CHP'lilere 'Cumhurbaşkanı adaylığını konuşmayın' talimatı verdiğini söyleyen Özel, "Benim cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim bir niyetim yok. Benim bir niyetim var, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini birinci parti yapmak, bir CHP'liyi cumhurbaşkanı yapmak" dedi.

'CHP ÇÖZÜMÜ DE ÖNERMEK DURUMUNDA'
Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu iş maalesef bazen sınıfsal bir ayrıma denk geliyor. Bazılarımız güvenlikli sitelerdeyiz bazılarımızın evinin önünden çocukları servisle alınıyor, bazımız istediğimiz saatte özel hastaneye gidebiliyoruz. Ama yoksullarımız servise binemeyenler yürüyerek okula gidenler daha çok tehdit altında. Bu sorunu yaşayanların dillendirip yaşamayanların sırtını dönmesini kabul etmiyorum. Ama bu sorunun çözümü için sorun sürdürülemez bir hale geldi deyip de sokak hayvanlarını uyutma adı altında katletmek olmaz, kabul edemeyiz, çare ne? CHP size bunu yaptırmayız derken çözümü de önermek durunda.

'KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİNE İHTİYAÇ VAR'
Bir sokak hayvanlarıyla ilgili 4 kademede bir kısırlaştırma seferberliğine ihtiyaç var. Bir kaynağını durdurmak; ikincisi yerleşim merkezlerindeki köpeklerin kısırlaştırılması, bunun için çok sayıda hayvan barınağına ihtiyaç var, son olarak da bir sahiplendirme seferberliğine ihtiyaç var. Bu beşini yapmadan sorunu çözemeyiz. Bu aşamada öldürelim diyorlar. Bu öldürme işi daha maliyetli bir kere. Esas tehlike şu çamaşır suyu enjekte edip öldürme gibi bir niyet var. Çamaşır suyu enjeksiyonu saatler süren çok acılı bir ölüm biçimi. Böyle bir caniliğe de sebebiyet vermemek lazım.

EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI
O günden sonra da yine mücadeleye devam ediyoruz. Sayın Erdoğan, Bahçeli, DEM Parti’nin Eş Genel Başkanlarıyla, Müsavat Dervişoğlu il yaptığım görüşmelerin ana maddesi, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve emeklilerin durumunu konuştum. Yine geçtiğimiz günlerde İstanbul Planlama Ajansı'nın emeklilerle ilgili yaptığı bir çalışma vardı. Diyor ki İstanbul'daki her 6 kişiden biri emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor; her 3 emekliden biri çalışmaya devam ediyor diyor. 10 bin liralık emekli maaşından bahsediyor. 10 bin lirayı verip ne yaparsan yap demişiz.

Bahçeli ile yaptığım görüşmede, emekliler konusunda herkesle görüşelim, Meclis’te bu sorunu çözelim dedim. Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım. Seçim geçti bundan sonra normal seçimin vakti 2028, milletimiz isterse erken olur ama şuan seçim takviminde değiliz. Gerçekten bunu vicdanen ahlaken konuşmak lazım. Bazıları biz bunu oy almak için söylüyoruz sanıyor. Aksine emekli 10 bin liraya mahkum edildiğinde oradaki emekçinin bu hükümete tepkisi artar. Bugün zam yapılsa iktidar rahatlar.