Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında görüştükten sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de başıboş sokak köpeklerinin bir sorun haline geldiğini belirterek, "Hem insan sağlığını hem de hayvan haklarını düşünmeliyiz. Henüz bir taslak görmüş değiliz. Taslak üzerinde çalışacağız." dedi.

"HAYVAN HAKLARI FONU KURULMALI"

Erdoğan'dan Özel ve yeni anayasa açıklaması: Teklifimizi yaptık Erdoğan'dan Özel ve yeni anayasa açıklaması: Teklifimizi yaptık

Özel, TBMM’nin hayvan hakları için kurulan araştırma komisyonu raporunu örnek göstererek, şunları kaydetti:

"Bu raporda uzmanlar dinlendi. Raporda soruna bir müdahale var. Hayvan hakları fonu kurulmalı. Başta kısırlaştırılma olmak üzere birçok yöntem belirlendi. Meclisin kendi raporuna sahip çıkması. Bu fonun önemli gelir kalemlerinden biri de bağışlardır. Bu hayvanların yaşam hakkı vardır. Kurulacak böyle bir fona ciddi bağışlar yapılacağı aşikardır. Tasarruf tedbirleri konusunda binlerce candan tasarruf edemezsiniz. Kovid-19 döneminde sokak hayvanların popülasyonunda artış oldu. Sorun Türkiye'nin sorunudur."