Songür, Özgürlük Filosu'nun yola çıkabilmesi ve Gazze'ye insani yardım ulaştırabilmesi için gemilerinin bir bayrağa ihtiyacı olduğunu belirterek "Geminin yeni bayrağını alır almaz tekrardan Özgürlük Filosu bütün ekibiyle yola çıkmaya hazır halde bekliyor" dedi.

BAYRAK MESELESİ KISACA NE?

"Bayrak meselesi aslında çok detaylıca anlatılması gereken bir mesele ama kısaca şunu söyleyebiliriz: Aslında her gemi bir bayrak taşıma zorunluluğuna sahiptir; yani bir devletin, bir ülkenin kara parçası olarak tanınır.

Bu süreçte bizler de gemilerimizi aldıktan sonra bayrak arayışına düştük ve istedik ki İslam ülkelerinden Türkiye’mizden ya da Avrupa Ceza Mahkemelerinde daha güçlü olan ülkelerin bayrakları olsun. Fakat birçok ülke politik sebeplerden dolayı Özgürlük Filosu'na bayrak vermeyi reddetti.

GİNE-BİSSAU NEDEN BAYRAĞINI GERİ ÇEKTİ?

O an için boşta olan ve parasıyla alabileceğimiz Gine-Bissau (bayrağı) olduğu için Gine-Bissau bayrağını almıştık fakat Gine-Bissau daha sonra İsrail'in baskılarından dolayı bayraklarını geri çekti.

ÖZGÜRLÜK FİLOSU NE ZAMAN YOLA ÇIKACAK?

Dini tesisin açılışında peygamberleri hedef aldı! İBB'nin davet ettiği Tiran belediye başkanı... Dini tesisin açılışında peygamberleri hedef aldı! İBB'nin davet ettiği Tiran belediye başkanı...

Şu an Özgürlük Filosu'nun bayrak arayışı devam ediyor. Bir gemi bayrağı olmadan hareket edemez. Teknik olarak bir bayrağı olması, o ülkenin standartları gereği denetimden geçmesi gerekir ve o ülkenin bir kara parçası olarak kabul edilir. Tabii bu süreçte birçok ülkede bize ‘gelip biz bayrak verelim’ diye teklifte bulundu. Onlarla şu an görüşmelerimiz devam ediyor. Geminin yeni bayrağını alır almaz tekrardan Özgürlük Filosu bütün ekibiyle yola çıkmaya hazır halde bekliyor"