ABD Princeton Üniversitesi'nden bir grup profesör Cumartesi sabahı, Gazze Şeridi halkıyla dayanışmalarının bir parçası olarak beş gündür açlık grevinde olan öğrencileriyle dayanışma amacıyla 24 saatlik açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüpheli Türkiye'den iade edildi Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüpheli Türkiye'den iade edildi

Duyuru, New Jersey'deki üniversitedeki öğrencilerin protesto adımlarını tırmandırarak, bu ayın başlarında üniversite, işgal varlığıyla yapılan yatırımların açıklanması ve geri çekilmesinden tam bir akademik ve kültürel boykota kadar uzanan taleplerini karşılayana kadar açlık grevi ilan etmelerinin ardından geldi.

Öğrenciler "1968'den bu yana İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli siyasi mahkûmlardan ilham aldıklarını" söylediler.

Öğrenciler, Filistin halkının devam eden acılarıyla karşılaştırıldığında küçük ölçekli olmasına rağmen açlık grevlerinin "adalet ve dayanışmaya olan sarsılmaz bağlılıklarını sembolize ettiğini" açıkladılar.

İngiliz "The Guardian" gazetesi tarafından yayınlanan ve dünya genelinde siyasi şiddet ve siyasi protestoları izleyen bir araştırma, Nisan ortasından bu yana ABD kampüslerinde gerçekleşen gösterilerin yüzde 97'sinin "barışçıl" olduğunu gösterdi.