Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ulusa Sesleniş konuşmasında Batılı ülkelere nükleer savaş uyarısında bulundu. Ukrayna'ya asker yollamaları halinde ortaya gerçek bir nükleer savaş riski oluşacağını söyleyen Vladimir Putin, Moskova'nın Batı'daki hedefleri vurma kapasitesine sahip silahları olduğunu hatırlattı.

MACRON UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERİLMESİNİ TEKLİF ETMİŞTİ
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hafta içinde Paris'te düzenlenen uluslararası konferansta ülkesinin Ukrayna'ya asker gönderme fikrine kapalı olmadığını ifade etmiş ancak bu fikir Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere ve diğer ülkeler tarafından hemen reddedilmişti.

Azerbaycan'dan doğal gaz mesajı: Yatırım yapıyoruz Azerbaycan'dan doğal gaz mesajı: Yatırım yapıyoruz

NÜKLEER TEHDİT
Konuşmasında bu fikre dikkat çeken Putin "(Batı ülkeleri) topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımızın da olduğunun farkına varmalı. Tüm bunlar nükleer silahların kullanıldığı bir çatışmayı ve medeniyetin yıkımı tehlikesini ortaya çıkarıyor. Bunu anlamıyorlar mı?" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaş Rusya'nın Batı ile olan ilişkilerini 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana en kötü hale getirdi. Putin NATO ile Rusya'nın doğrudan çatışmaya girmesi halinde ortaya çıkacak tehlikeler konusunda daha önce de uyarılarda bulunmuştu.

"SAVAŞI ÇİZGİ FİLM SANIYORLAR"
Konuşmasında bir hayli öfkeli olduğu görülen Putin konuşmasında Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler ve Fransa İmparatoru Napoleon Bonaparte'ın başarısız Rusya'yı işgal girişimlerini hatırlattı. "Ancak şimdi sonuçlar açık ara daha fazla trajik olacak" diyen Putin "Savaşı çizgi film sanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın Batı'ya saldırmak istediği yönündeki iddiaları ise "saçmalık" olarak niteledi. Ancak NATO'nun genişlemesi sebebiyle ortaya çıkan tehlike nedeniyle batı kanadını güçlendireceklerini de sözlerine ekledi. Rus lider konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri ile dünyadaki stratejik güvenlikle ilgili olarak diyalog kurmak istediğini de ifade etti.