Millet İttifakı’nın dün kamuoyu ile paylaştığı ortak mutabakat metninde İstanbul Sözleşmesi'nin olmaması dikkat çekmişti. İYİ Parti adına konuşan Ümit Özlale ise "Uluslararası sözleşmelere geri döneceğiz çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır" ifadelerini kullanmıştı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, yaptığı değerlendirmede, Özlale’nin kurduğu cümleyi kendi adına kurduğunu, ittifakın ortak kararını yansıtmadığını söyledi.

'METNİN DIŞINA ÇIKTI'

Kaya, “Altı partinin mutabık kaldığı metinler yazılı metinlerdir. Herhangi bir partilinin metin dışına çıkarak ortaya koyduğu görüşler sadece kendisini bağlar. Dolayısıyla Saadet Partisi olarak bu konudaki yaklaşımımız mutabakat metinleridir. O sözler Ümit Bey’in kendi şahsi görüşüdür” dedi.

'SİYASİ NEZAKETSİZLİK'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan da, ''6 partinin genel başkanlarının gösterdiği nezaketi, genel başkan yardımcıları da göstermeli. Ben bunu bir iş kazası, siyasi nezaketsizlik olarak görüyorum. Biraz daha dikkat etmek lazım. Sonuçta orada bir yıllık emek var. Ben çıkıp orada şahsi kanaatimi ortaya koyamam. Biz nasıl İYİ Parti'nin kırmızı çizgilerine nezaket gösteriyorsak, aynı nezaketi bekliyoruz.'' açıklamasında bulundu.

ÖZLALE: METNİN DIŞINA ÇIKIP VURGULAMAK İSTEDİM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, ortak mutabakat metninin açıklandığı kürsüden İstanbul Sözleşmesi'ne dönüleceğini söyledi. Özlale, "Bütün uluslararası sözleşmelere geri dönüyoruz. Çünkü biliyoruz ki 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi. Metinde yer almayan İstanbul Sözleşmesi’ni kürsüde yaptığı konuşmada dile getiren İYİ Partili Özlale, metnin dışına çıktığını ve İstanbul Sözleşmesi'ni vurgulamak istediğini belirtti.