Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonla, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a satan 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi. MİT, yaptığı çalışmalar kapsamında, özel dedektif Ayberk'in para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.

Eski bir kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

BELGRAD'DA EĞİTİLDİ

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan AYBERK ile temasa geçtiği tespit edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı.

2019’da yılında Belgrad’da Ayberk'e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi. AYBERK, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 5 yıldır MOSSAD'a çalıştığı öğrenilen Hamza Turhan Ayberk, özel bir yöntemle tespit edildiği belirtildi.

KİM BU HAMZA TURHAN AYBERK

Güngören İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Hamza Turhan Ayberk, eşi Feride Ayberk ile birlikte gittiği Ataköy Regatta'daki bir barda ayağından tek kurşunla vurulmuştu. Saldırıyı gerçekleştiren Erdal Çeçen gözaltına alınmıştı.

Bacağından vurulmasının ardından meslekten çıkarılan Hamza Turhan Ayberk, mesleğe geri dönmek için AYM'ye başvurmuştu.

KOD ADI VICTORIA

MOSSAD'ın, Ayberk ile "Victoria" kod adlı ajanı aracılığıyla temasa geçtiği tespit edildi.

MİT, özel dedektiflik yaptığı belirtilen Ayberk'in para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığını belirledi.
MOSSAD'a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu kişilerden ekip kurduğu tespit edilen Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye'deki Orta Doğulu kişi ve şirketler hakkında bilgi derlediği anlaşıldı.

GİZLİ HABERLEŞME UYGULAMALARI

Yapılacak işlerle ilgili Belgrad'da 2019'da, MOSSAD'dan eğitim aldığı öğrenilen Ayberk, İsrail gizli servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı.

Hamza Turhan Ayberk, MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullanırken, resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri de kripto para cinsinden aldı.

Bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde de bulunan Ayberk'in, hedefindeki kişilerin araçlarına yerleştirdiği takip cihazıyla konumlarını anlık olarak MOSSAD'a aktardığı, bu kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

DEVRE ARKADAŞLARINA ODATV ULAŞTI

Hamza Turhan Ayberk’in Polis Koleji'nden devre arkadaşları, haberle ilgili şaşkın olduklarını, Ayberk'ten bir süredir haber alınamadığını belirtti.

Bir devre arkadaşı Ayberk'in ülkücü görüşlere yakın olduğunu belirtirken, bir diğer devre arkadaşı son yıllarda Ayberk için "son yıllarda paralanmıştı" ifadelerini kullandı.

Polis Koleji'nden devre arkadaşı Hamza Turhan Ayberk ile ilgili şunları belirtti:

"Polis kolejinden alt devrem. Ben de şaşırdım. Okul yıllarında sohbetlerimiz vardı. Son yıllarda paylaşımları ülkücü yöndeydi. Okul yıllarında da öyleydi. MHP’ye yakındır. Nurcu ya da cemaatçi değildir."

Ulaştığımız diğer devre arkadaşı, Ayberk için şu ifadeleri kullandı:

"Yıllardır görüşmüyoruz. Hiç beklemediğim bir şey... Eskiden beri parasızdı. Son yıllarda biraz paralanmış, ev filan almış diye duydum..."

INSTAGRAM HESABINDA FİLİSTİN PAYLAŞIMLARI

Instagram hesabında da Hamza Turhan Ayberk'in İsrail'e karşı tutum sergileyen ve Filistin'e destek paylaşımları yaptığı ortaya çıktı.

Hamza Turan Mossad

ATV'DE RÖPORTAJA ÇIKTI

ATV'nin yaptığı özel dosya haberde Hamza Turhan Ayberk'in de görüşlerine yer verildiği görüldü.

Programın yakın tarihte 16 Haziran 2023 yılında ATV'nin youtube hesabından da yayınladığı ortaya çıktı.

Hamza Turan Atv Mossad

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a ilettiği belirlenen 7 şüphelinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün (EGM) ortak operasyonuyla gözaltına alınmasına ilişkin, "Ülkemiz sınırları içinde yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik İstanbul'da eş zamanlı olarak İsrail istihbarat unsurlarına karşı düzenlenen "Köstebek-2 Operasyonu"nda 7 zanlının yakalandığını anımsattı.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

"Ülkemiz sınırları içinde yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadesini kullanan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"MİT ve EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen ortak operasyonda, İsrail İstihbarat Servisi'nin hedefindeki Türkiye'de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve topladığı bilgi ve belgeleri İsrail İstihbarat unsurlarına aktardığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı. Operasyon sonucu, ruhsatsız tabancalara, muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye, dinleme cihazı tespit etmeye yarayan elektronik alete, çok sayıda dijital materyal, doküman ve dövize el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MİT mensuplarımızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."