Delta Force ekibi olarak Saddam'ın Ed Davr kasabasındaki bir çiftlikte saklandığı yaklaşık 2.5 metre derinliğindeki deliği insan istihbaratı sayesinde bulduklarını ve muhbirin kendileri için bir işaret bıraktığını belirten Holland, deliğe büyük bir strafor tıkaç takılıp üzerinin yapraklar, toprak ve kumla kaplandığını, içeri hava girmesi için boru da konulduğunu, bunları çekip çıkardıklarında içeri kum düştüğünü anlattı.

İyi yerleştirilen el bombasıyla deliği temizlediklerini, toz duman dağılınca, ışıklı silahlarını tutarak tuğlayla kaplı, içi çıplak gözle göremeyecek kadar karanlık bir çukurla ve sonunda Saddam'la karşı karşıya geldiklerini belirten Holland, yanlarındaki köpeklerin içeri girmeye korktuğunu, köpekleri geri çektiklerinde, birinin Arapça konuştuğunu duyduklarını ve tercümanın karşılık verdiğini aktardı.

Saddamın elinde bir tabanca tuttuğundan, içlerindeki iri yarı Teksaslının ağzına yumruk vurarak Irak liderini yere devirdiğini söyleyen Holland, Saddam'ın elindeki Glock 15 tam otomatik tabancanın aynısından dönemin ABD Başkanı George W. Bush'da da olduğunun aklına geldiğini belirtti.

Saddam'ın İngilizce olarak 'Irak'ın devlet başkanı olduğunu ve müzakere etmeye hazır olduğunu' söylediğini, kendilerinin de "Artık çok geç kardeşim" tarzı karşılık verdiklerini anlatan Holland, devrik Irak liderini zapt ettikten sonra ona "Başkan Bush selamlarını gönderdi" dediklerini aktardı.

Holland, Saddam'ın bir delikte bu kadar uzun süre nasıl hayatta kaldığı sorulduğunda, 'hiçbir zaman orada uzun süre kalmadığı, arada dışarı çıktığı ve her yerde onu uyarmak için gözcüler olduğu, ayrıca devrik Irak liderinin aşçı kılığındaki iki korumasını yakındaki kulübede yakaladıkları' yanıtını verdi.