Habervakti.com yazarlarından Adnan Kalkan  Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi dini derslerin tercih edilmesinin çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

HAKİKATİ ISKALAMAYIN
Kalkan, insanın akıl, kalp ve ruh üçlüsü ile şekil aldığını anlatarak “Akıl için bilgi, kalp için irfan, ruh için hikmet gereklidir. İlim, irfan ve hikmet ile donanan bir nesil hem şahsiyetini inşa eder hem de medeniyetin yükselmesine katkı sağlar. Okullarda okutulan derslerin içeriğinin dinden uzak olması deist ve inançsız bir neslin yetişmesine neden oluyor. Normal şartlarda başarılı olsa bile milli ve manevi değerlerle donanmayan bir genç, elde ettiği başarıyı kötüye kullanıp insanlığa zarar dahi verebilir. Bunun önüne geçmek için gençlere iman hakikatlerini öğretecek ders kitaplarına ve ders içeriklerine ihtiyaç var. İşte bu noktada 20 Ocak tarihinde sona erecek seçmeli ders tercih sürecinde insanı faydalı bir varlık haline getirecek olan dini derslerin seçilmesi büyük önem arz ediyor. Bu yüzden veliler olarak bizlere büyük görev düşüyor. Lütfen çocuklarımızın iyiliği için dini dersleri tercih edelim” ifadelerini kullandı.

SADECE DERS DEĞİL, DÜNYAYI VE AHİRETİ KURTARACAK SEÇİM
İnsanı yaratan, ona her türlü donanımı sağlayan ve rızkını veren Allah’ı ve sözlerini öğrenmek için “Kur’an-ı Kerim” dersinin mutlaka seçilmesi çağrısını yapan Kalkan şöyle devam etti: “Dünyaya adaleti tesis eden Peygamberimizin (ASM) hayatını çocuklara öğretmek ve örnek almalarını sağlamak için de “Peygamberimizin Hayatı” dersini seçelim. İnsanı esfel-i safilin yerine ala-i illiyine çıkaracak olan dinimizi çocuklarımıza en güzel şekilde öğretmek ve bu yönde yaşamalarını sağlamak için tercihimizi “Temel Dini Bilgiler” dersinden yana kullanalım. Ayrıca, okul idarelerinin tercih edilen dini dersleri açmamaları halinde önce okula ve gerekirse milli eğitim müdürlüklerine başvuru yapmayı ihmal etmeyelim. Unutulmamalıdır ki bu sadece bir din dersi seçimi değil, gençlerimizin hem dünya hem ahiretlerini kurtarmak ve şekillendirmek için çok büyük öneme sahip bir seçimdir.”