Filistin halkının Siyonist-emperyalist güçlerle mücadelesindeki başarısının temelinde Hamas iktidarının yetiştirdiği neslin olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İman, İslam, İlim, İhlas, Namaz, Cihad ve güzel Ahlak Nesli!” yetiştirmenin milletin kaderini tayin ettiğini belirtti.

Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik? Bülent Deniz yazdı: Şii Sünni el ele verdik! Kudüs davasına nasıl ihanet ettik?

 Ülkemizde eğitim faaliyeti gösteren tüm kurumların Filistin'deki direnişten ders çıkarması geretiğini kaydeden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

İman, İslam ve İlim ışığında, ümmet ruhuna sahib bir nesil yetiştirilmedenhiçbir sahada zafer asla gerçekleşemez. Türkçülük, Kürtçülük gibi bölücü ve parçalayıcı hamasi nutuklarla değil, iman ve İslam ışığında ümmet ruhunda din ve vatansever nesli yetiştirmek için meşgul olmalıyız!

Kocaeli'nin etkili vakıflarından MİKAV'a (Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı) bağlı Nadide Eğitim Kurumlarının “On yaşındayım Namaza başlıyorum! Ve Namazsız asla!” programına değinen Yılmaz,  “Asım'ın beklenen Neslini yetiştirme" misyonuyla başlanan projenin nesillerimize namazı sevdirmede örnek bir çalışma olduğunu belirterek yurt sathında yayılması temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in şahsında eğitim bürokrasisine seslenen Yılmaz, ''Hiçbir kişi ve kurumun kınamalarına ve saldırılarına aldırış etmeden başlattıkları yeniden tam milli bir eğitimi gerçekleştireceklerine eminiz!'' diyerek yazısını adet olduğu üzere bir dua ile noktaladı:

Nadide bir nesil yetiştirilmeden…! Makale: Nadide bir nesil yetiştirilmeden…!