Seyahat sağlık sigortası, yurt içi seyahatleriniz için mevcuttur. Ancak yurt içi seyahatleriniz sırasında sağlık sorunlarınız için kendi ülkenizdeki sağlık sistemine başvurabilirsiniz. Bu nedenle, yurt içi seyahatleriniz için seyahat sağlık sigortasına ihtiyacınız olmayabilir.

Seyahat sağlık sigortası, yurt dışında bir sağlık sorunu yaşadığınızda endişe etmenize gerek kalmadan rahatça tedavi olmanızı sağlar Seyahat sağlık sigortasının faydaları, sigorta poliçesi içeriğine göre değişebilir. Bu nedenle, seyahat sağlık sigortası satın almadan önce poliçe içeriğini dikkatlice incelemelisiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Bu özel sigorta yurt dışında geçirdiğiniz bir sağlık sorununun maliyetini karşılamakla kalmaz, aynı zamanda size acil durumlarda tıbbi yardım ve danışmanlık hizmetleri de sağlar. Örneğin, yurt dışında bir sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılırsanız, sigorta şirketi sizi hastaneye taşımak için gerekli ulaşım hizmetini sağlayabilir.

Seyahat sağlık sigortasını yaptırabilmek için ilk olarak seyahat edeceğiniz ülke için seçim yapmalısınız. Daha sonra seyahat gidiş ve dönüş tarihlerini belirtmeniz sizlerden talep edilebilir. Sizlere sunulabilecek özel teklifleri alabilmek için ülke tercihinizi atlamamalısınız. Eğer birden fazla ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız seçiminizi buna göre yapabilirsiniz. Böylelikle sigortanızı verimli şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Vize işlemlerinde sorun yaşanmaması için seyahat sağlık poliçesini seyahat tarihinizden 1 gün önce başlatmanız ve dönüş tarihinden 1 gün sonra bitirmeniz tavsiye edilir. Poliçenin başlangıç ve bitiş günleri için dikkatli olunması gerekir. Generali’den alabileceğiniz seyahat sağlık sigortası hizmetlerinde poliçenin bitiş tarihi otomatik olarak dönüş için belirtilen tarihin 1 gün sonrasına tanımlanabilir. Seyahat sağlık sigortası teklifi almak için siz de Generali Sigorta'yı tercih edebilir, seyahat güvenliğiniz için en doğru adımı atabilirsiniz.