1976’da Iraklı Yahudi bir anne ve babanın çocuğu olarak Batı Kudüs’te dünyaya gelen Itamar Ben-Gvir, 16 yaşında ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanan aşırı milliyetçi bir hareket olan Kach’a katıldı. Meir Kahane’nin liderliğini üstlendiği siyasi hareketin amacı Arapları İsrail’den kovmak ve İsrail’e teokrasiyi getirmekti. 18 yaşındayken sergilediği aşırılıklar sebebiyle askerliğe alınmadı.

Ben-Griv 2013 yılında radikal Yahudilerin oluşturduğu Yahudi Gücü isimli partiye katılarak İsrail siyasetinde rol oynamaya başladı. Siyasi hayatı boyunca provokasyona teşvik, emniyet kurallarını çiğneme, terörist örgütleri destekleme, başkaldırı ve kriminal vaka olmak üzere hakkında 50 dava açıldı.

Mescid-i Aksa baskınları, Şeyh Cerrah Mahallesi saldırıları, ırkçı ve insanlık dışı önerileri ile bilinen Gvir'in siyasi hayatı bu sene üstlendiği İç Güvenlik Bakanı rolüyle taçlandı.

Siyonizmin en radikal temsilcilerinden biri olan Ben-Gvir, işgal altındaki el-Halil şehrinde yer alan Kiyrat Erba yerleşim biriminde yaşıyor.

Ben-Gvir'in radikalliği ise çocukluk döneminde filizleniyor. Gvir'in annesi Nekbe sonrası Filistinlilere karşı propagandalar düzenleyen en büyük hareketlerden biri olan Irgun (Etzel) örgütünün üyesiydi.