Savunma Bakanı Yoav Gallant, Cuma günkü güvenlik kabinesi toplantısında,  Filistinlilerin Gazze'yi yönetmesinin İsrail için savaş sonrası en kabul edilebilir sonuç olacağını söyledi.

GAZZE İÇİN DÖRT SENARYO
Gallant, güvenlik kabinesindeki bakanlara, Hamas'ın 7 Ekim saldırısının yol açtığı savaş sona erdiğinde Gazze'nin yönetimi için "dört kötü alternatif" olduğunu söyledi; en kötüsü, İsrail'in terörü tamamen ortadan kaldırmayı başaramaması halinde Hamas yönetiminin devam etmesi olacak.

Resmen açıkladılar! Mısır, İsrail'in soykırım davasına müdahil olacak Resmen açıkladılar! Mısır, İsrail'in soykırım davasına müdahil olacak

 Gallant'ın "askerlerin hayatına mal olacağı" ve önemli askeri kaynakları Batı Şeria ile kuzey sınırından uzaklaştıracağı konusunda uyardığı, İsrail'in Gazze'yi kalıcı olarak işgal etmesinin daha az kötü bir seçenek olduğunu söyledi.

Bir diğer olası senaryo ise Gazze'de kaos olması. Gallant, bunun uluslararası toplumun önemli bir baskısına yol açacağını ve İsrail'in yine de Gazze'ye önemli miktarda enerji ayırması gerekeceğini söyledi.

Savunma bakanı en az kötü seçeneğin Gazze'yi Filistinlilerin yönetmesi olacağını savundu