Ukrayna'nın doğusunda Soledar kasabasının kontrolü için savaşan Rus ve Ukrayna güçleri arasındaki çatışmanın yol açtığı yıkım, yeni yayınlanan uydu görüntülerinde ortaya çıktı.

Rusya, Ukrayna`nın kritik yer altı şehri Soledar'da kontrolü sağladı. Bölge ağır çatışmalara sahne oldu

Daha önceki görüntülerle karşılaştırıldığında, Soledar`da yıkılan yapılar arasında bir okul ve birkaç tarım binasının yer aldığı görülüyor. Soledar`ın stratejik önemi askeri analistler tarafından tartışılıyor, ancak Rusya kasaba üzerinde tam kontrol sağlamayı başarırsa, bu Kremlin için sembolik bir zafer olacak.

SOLEDAR’IN STRATEJİK ÖNEMİ

ABD merkezli bir uzay teknolojisi şirketi olan Maxar tarafından yayınlanan görüntüler, Ukrayna`nın kasaba çevresindeki tarlalardaki siperlerinin Rus topçuları tarafından nasıl hedef alındığını gösteriyor.

Kasabada ayrıca, Ukrayna füzelerinden korunan, asker yerleştirmek ve ekipman depolamak için kullanılabilecek derin tuz madenleri var. Bu tuz madeni ayrıca Ukrayna’nın ihtiyacının %80’ini karşılıyordu.

“KASABA CESET DOLU”

Ukrayna Savunma Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve Wagner güçlerinin Ukrayna savunmasını kırmada başarılı olamadığını söyledi.

Ukrayna’dan gelen açıklamalar az kayıp olduğu yönüneyken Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in sahibi Yevgeny Prigozhin kasabanın cesetlerle dolu olduğunu iddia etti

Prigozhin, Wagner Grubuna bağlı savaşçıların Soledar kasabasını tamamen kuşattığını ve şimdi kasabanın tuz madenlerindeki geniş tünel ağını temizlediğini iddia etti.

Rusya, Soledar'ı, Balakleya, Krasny Limanı ve Herson'dan çekilmesinden bu yana kazandığı ilk büyük zafer olarak görüyor.