7 Ekim'de Gazze'ye bir kaç kilometre mesafede bulunan müzik festivali alanında İsrail ordusu tarafından öldürüldükleri ortaya çıkan sivil Yahudilerin akıbetiyle ilgili sansür, uluslararası açıklamalara hakim olmaya devam ediyor.

Büyükanne ve büyükbabası Ukrayna Yahudisi, Amerika doğumlu Steven Spilberg, 7 Ekim'de yaşanan olaydan hareketle yaptığı açıklamasında "Yahudilere karşı böyle tarifsiz bir barbarlık göreceğimi hiç düşünmezdim" dedi.

7 EKİM, SİYONİZMİ FONLADIĞI SON PROJE

Oscar ödüllü yönetmen, 1994 yılında kurduğu Shoah Vakfı'nın, "Tanıklar Topluluğu Yoluyla Antisemitizmle Mücadele" başlıklı projeyle 7 Ekim'deki saldırılardan sağ kurtulanların ifadelerini arşivlemeye başlayacağını duyurdu.

Yahudi mağduriyetini işlediği Schindler'in Listesi, Münih gibi filmleriyle de bilinen Spielberg, "Holokost" ve "antisemitizm" propagandası için USC'deki Shoah Vakfı'na fon sağlıyor.

Senegal Fransızca yerine Arapçayı resmi dil olarak kabul etti Senegal Fransızca yerine Arapçayı resmi dil olarak kabul etti

Projelerden biri Holokost'tan sağ kurtulanlarla röportaj yapmak. 7 Ekim'deki Yahudi katliamında her ne kadar İsrail ordusunun saldırıları sonucu öldürüldükleri olduğu ortaya çıkmış olsa da, saldırıların Filistinliler tarafından yapıldığı iddiası gündeme getirilecek. Projede, orada öldürülen Yahudilerin de hikayeleri anlatılacak.