TFF, Süper Lig'de VAR kayıtlarının açıklanacağını duyurmuştu. İlk kez geçen hafta kayıtların yayınlanmasının ardından bu haftanın VAR kayıtları da futbolseverlerle paylaşıldı. İşte Süper Lig'in 27. haftasında oynanan maçların yayımlanan VAR kayıtları...

TFF, ikinci kez bir haftanın tamamını kapsayan ve tartışmaları pozisyonların olduğu maçların sahada hakemler tarafından inceleme yapılan kayıtları yayınlandı.

FENERBAHÇE-KASIMPAŞA MAÇI
Süper Lig'in 27 haftasında Fenerbahçe sahadında Kasımpaşa'yı konuk etti. Mücadele 1-1 berabere giderken Fenerbahçeli futbolcular 90+5. dakikada sol kanattan gelen topun Yunus Emre Gedik'in eline çarparak dışarı çıktığına yönelik itirazda bulundu.

İtirazların ardından bir süre VAR'la görüşen hakem Cihan Aydın, pozisyonu yakından inceleme kararı aldı. Yaşanan pozisyonu VAR'da izleyen hakem Aydın, Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi.

TFF'den Fenerbahçe'nin cezasına indirim TFF'den Fenerbahçe'nin cezasına indirim

GALATASARAY-ANTALYASPOR MAÇI
Galatasaray'da Tete, 9. dakikada Van de Streek'in müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. Sarı-kırmızılı oyuncular, hakem Abdulkadir Bitigen'e penaltı itirazlarında bulundu.

Abdulkadir Bitigen, VAR hakemi Özgür Yankaya'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi.

GAZİANTEP FK - RAMS BAŞAKŞEHİR FK
Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Gaziantep FK-Başakşehir maçına yarı otomatik ofsayt sistemi damga vurdu. Sistemin, Başakşehir'de Deniz Türüç'ün golünde verdiği karar çok konuşulmuştu.

VAR kayıtlarında ise Gaziantep FK'nin 77. dakikada Dragus ile attığı golün VAR müdahalesi sonrası iptal edillmesine yer verildi.