Yaptığı çıkışlar ile zaman zaman gündemde olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu açıklamalarına bir yenisini ekledi. İHA ve SİHA’ları hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile tepki gösteren Özcan, 6’lı masaya dilekçe göndermişti. Girdiği son 5 seçimi kazandığını hatırlatan Özcan, Kılıçdaroğlu’nun ‘başarı öyküsü’ sözleri ve aradığı özelliklerin hepsinin kendisinin olduğunu ifade ederek ‘adaylık’ sürecinde kendisinin de olduğunu ilan etmiş oldu.

Adaylık çıkışının ardından gözlerin çevrildiği Tanju Özcan sosyal medya üzerinden duyuru yaptı. Saatler 11.30'u gösterdiğinde kameraların karşısına geçen Özcan, 6’lı masaya göndermiş olduğu mektubu kamuoyu ile paylaştı.

6'LI MASAYA SESLENDİ: ADAYI UZAKLARDAN ARAMAYIN
Tanju Özcan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bugün yapacağım açıklamalar siyasi hayatımdaki en önemli açıklamalar olacak. 6’lı masaya ciddi bir mektup yazdım. 6’lı masada herhangi bir sekreter olmadığı için her lidere olarak göndermek zorunda kaldım. Ben yapılan anketlerde en başarılı belediye başkanları arasında mutlaka ilk üçte yer alıyorum. Şehrinde dilenci olmayan tek belediye başkanıyım. Mesleki hayatında başarılı olmuş özel hayatında düzgün bir yaşam süren bir siyasetçiyim. 12 mazbata sahibi Türkiye'de belki de tek siyasetçiyim. Ülkenin sorunlarını biliyorum. Seçim tarihi belli oldu. Ortak adayı 6'lı masanın açıklama vakti geldi. Adayı uzaklarda aramayın ve Erdoğan çakmalarını gündeminize almayın. Aday gösterilmem durumunda seçileceğime inanıyorum. Bana güvenin. Kendimi övmeyi sevmem ama başarılı bir siyasetçiyim. Ben göreve talibim. Kazanacak aday olsun diyorsanız Tanju Özcan kardeşinize yol verin. Bu sadece mektup okuma değildir. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okumaktır.