PKK'nın elebaşlarından terörist Duran Kalkan çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalkan, dış ortamın Kürt sorununun çözümüne ve barış sürecinin gelişimine bir katkısının olmadığını söyledi. 

İfadelerine devam eden Kalkan, "Tam tersine Kürt sorunu için çözümsüzlüğü, Türkiye’de de çatışmayı dayattı. Dolayısıyla dışarıya dönük yapılan konuşmalarda sanki birçok güç, birçok dış devlet barıştan, demokratik siyasi çözümden yanaymış, çatışmaya karşılarmış gibi kendilerini gösteriyorlar" dedi.

ARKASINDA AVRUPA'NIN OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

PKK elebaşı Kalkan, örgütün ateşkes ilanı için Avrupa'da yasal bir zemin bulamadığını söyledi. Avrupa'nın örgüte, 'ateşkes ilan etmeyeceksiniz. Savaşa devam edeceksiniz.' dediğini aktaran Kalkan şöyle devam etti:

"Bu dayatma açık oldu-gizli oldu, sözle oldu-fiiliyatla oldu ama bize dayatılan çatışmaydı, çözümsüzlüktü. Biz hiçbir devletten bir çözüm dayatması, çözüm programı, çözüm projesi görmedik. Tam tersine bizimle ilişki kurdular, düşüncemizi, siyasetimizi, niyetimizi öğrendiler; eğer niyetimiz çözümden yanaysa, ateşkesten yanaysa onu boşa çıkartmak için saldırılarda bulundular”

"TAYYİP ERDOĞAN'I BARIŞ SÜRECİNE İKNA ETMEK MÜMKÜN MÜ?"

Duran Kalkan ANF'ye verdiği röportajda PKK'nın köşeye sıkıştığını ve zor günlerden geçtiğini de gizleyemedi. yeni bir 'barış süreci'ni istediğinin sinyallerini veren Kalkan şu ifadeleri kullandı:

“Kuşkusuz mümkün olmayan, imkânsızlık konumunda olan bir şey yoktur. Her şeyin az da olsa gerçekleşme imkânı vardır” diyen Kalkan, “Az da olsa her şeyin gerçekleşme ihtimali ve imkânı vardır. Burada önemli olan bu ihtimalleri doğru görebilmek, imkân ve fırsatları doğru değerlendirerek amaçlananı gerçekleştirmektir. Bu anlamda Tayyip Erdoğan’ı bir barış sürecine ikna etmek mümkün mü? Bu ihtimali az olan, imkânlarını büyük ölçüde tüketmiş olan bir durumdur”

CHP hakkında da konuşan Kalkan, "HDP, CHP'nin önünü açtı." dedi. Demoktari çıkışın, demokratik öncülüğün irade kazandırdığını söyleyen Kalkan, CHP HDP'ye muhtaçtır  HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler." ifadelerini kullandı.