Sosyal medyada yayılan bir iddia CHP’de adeta depreme yol açtı. Twitter’da ünlü isimler adına oluşturduğu çok sayıda sahte hesabı idare eden ve bu hesapları ‘resmi hesap değildir’ uyarısıyla legalleştirme çabasına girişen kişinin CHP’li Buca Belediyesinde çalışan Hüsamettin Alkım Ünsal olduğu ortaya çıktı.

Ünsal’ın; Özgü Namal, İlber Ortaylı, Müjdat Gezen, Meltem Cumbul, Bergüzar Korel ve Cansu Dere gibi çok sayıda ünlü adına hesap açtığı ve bu hesaplarda çeşitli paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

ÖZKAN’IN TROLLERİNE YÖNETİLİK YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ

Manipülatif paylaşımlar yaparak haklı kin ve düşmanlığa tahrik eden Ünsal’ın, CHP Milletvekili Tuncay Özkan’a bağlı troll ordusunu yönettiği ve sosyal medya aracılığıyla linç kampanyaları yürüttüğü ortaya çıktı.

2020 YILINDA GÖZALTINA ALINMIŞ

Türkiye Cumhurbaşkanı’na hakaret ve haklı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarını işlediği tespit edilen Ünsal, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı kapsamında 27 Ekim 2020 tarihinde yakalanmıştı.

Karar kapsamında Ünsal’ın evinde yapılan aramalarda; telefon, tablet ve çeşitli materyaller ele geçirilmiş ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.