İsrail merkezli haber sitesi Kan'a konuşan bir Arap diplomat, Türkiye'nin, İsrail'in saldırılarının ilk aylarında Arap ülkelerine bir plan önerdiğini fakat bazı Arap ülkelerinin bu planı reddettiğini söyledi.

"BARIŞ GÜCÜ GÖNDERİLECEKTİ, REDDEDİLDİ"
Türkiye tarafından tasarlanan plana göre; Türkiye ve Arap ülkeleri, Gazze ve Batı Şeria'da bir barış gücü konuşlandıracaktı. Konu hakkında bilgi sahibi olan Arap diplomat, Türkiye'nin tasarladığı planın, aralarında Mısır'ın da bulunduğu bazı Arap ülkeleri tarafından reddedildiğini açıkladı.

Erdoğan Heniyye Türkiye Hamas 2

"ARAP DEVLETLERİ, TÜRKİYE'YE ŞÜPHEYLE BAKIYOR"
Kan'a konuşan diplomat, Arap devletlerinin Türkiye'nin Filistin sahasında yürüttüğü girişimlere şüpheyle baktıklarını söyledi. Türkiye'nin, "kendini ortaya atarak bir şeyler yapmaya çalıştığını" belirten diplomat; bu iddiasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başta olmak üzere son günlerde Türkiye'nin Hamas liderleriyle sık sık yaptığı görüşmelere dayandırdı.

Siyonist terörün Gazze'de katlettiği gazetecilerin sayısı 163'e yükseldi Siyonist terörün Gazze'de katlettiği gazetecilerin sayısı 163'e yükseldi

Haber7, Yeni Şafak