ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında

Ticaret Bakanlığı; "İsrail'in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nde yürüttüğü ve ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim yerlerine yönelik topyekün katliamda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin sayısı 33 binin, yaralı sayısı yüzbinlerin üzerindedir. Bunların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Gazze Şeridi yerle bir olmuş, büyük bir yıkıma uğramıştır" diyerek İsrail'e ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu.
Kararın gereklerinin Bakanlıkça derhal yürütüleceğine vurgu yapılırken, İsrail'e yönelik kısıtlama kararının inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsadığına dikkat çekildi.

Katil İsrail yine ABD'ye koştu
Türkiye'nin ihracat kısıtlamasını açıklamasının hemen ardından katil İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Katz paylaşımında; "ABD'yi Türkiye'deki yatırımları durdurmaya ve Türkiye'den ürün ithalatını önlemeye, ABD Kongresi'ndeki arkadaşlarımızı da boykot yasalarının ihlallerini incelemeye ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulamaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.