Seçimde Van'da DEM Parti adayı olarak seçime giren Zeydan, yüzde 55 oy alması ardından Adalet Bakanlığı tarafından memnu (yasaklı) hakkının geri alınmasıyla belediye başkanı olamamıştı. Daha önce "PKK sizi tükürüğünde boğar" sözleriyle bilinen ve tekrar gündeme gelen Zeydan, 2016 yılında 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 54 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 54 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Devamında ise Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a vermişti. AK Partili Arvas ise yüzde 27 oy aldı.

Özel: Van'a pusu kuruldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adalet Bakanlığı'na tepki göstererek, “Seçim sonuçları hakkında yaptığı balkon konuşmasında, gerçi birinci parti olan partimizi kutlamadı ama, seçim sonuçlarına saygılı davranacağını ifade eden bir konuşma yapmıştı. Ben bu konuşmayı önemsedim. Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı vermeye rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur. Çünkü aday zamanında başvurmuş, temyiz kağıdını almış, memnu hakların iadesi hallolmuş, aylarca kampanya yapmış. Cuma akşamı saat 16.55’te, Diyarbakır'dan gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" ifadesini kullandı.