Her fırsatta başörtülülere karşı kin kusan Prof. Dr. Üstün Dökmen son olarak başörtülü rehber öğretmenleri, psikologlar ve psikiyatristleri hedef aldı.

'BAŞÖRTÜLÜ PDR UZMANI OLMASI MELEK ETİĞİNE AYKIRI'

Armağan Çağlayan'ın sunduğu Zor Ama Yine De Sor programına katılan Dökmen, "Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim o şu. Tepki gösterildi bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakime savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır" iddiasında bulundu.

"EMPATİ KURAMAZ VE NÖTR DAVRANAMAZ"

Nefretine zemin hazırlayan Dökmen, ''Psikolojide psikoloğun karşısındaki kişiye nötr davranması gerekiyor. Empati kurması gerekiyor. Empati kurmam için nötr davranmam lazım. Eğer empati kuramazsam, nötr davranamazsam sempati duyarım, özdeşim kurarım. Hastamla özdeşim kurar ve sempati duyarsam o artık psikolojik danışmanlıktan çıkarım. Mahalledeki teyze olurum. Psikologlar başörtüsü gibi dini ve siyasi simge kullanamaz.'' açıklamalarında bulundu.