Türkiye’de seçimlere sayılı günler kalmışken, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan yarış dünya gündeminde konuşulmaya devam ediyor. Yunan gazetesi Proto Thema seçimlerle ilgili bir analiz yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD büyükelçisine tepkisine de değinen gazete Erdoğan’ın yüzde 8’lik farkla önde olduğunu yazdı.

ERDOĞAN 8 PUAN ÖNDE
Yunan gazetesi Proto Thema muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki durumu kıyasladı. Gazete, Yunan yerel kanalı SKAI'nin değerlendirdiği verilerine göre Başkan Erdoğan yüzde 34'lük Kılıçdaroğlu'na göre yüzde 42 ile 8 puan önde olduğunu ifade ediyor.

Gazete, haberin devamında ise Başkan Erdoğan'ın ABD çıkışından bahsetti. ABD ile ABD lideri Joe Biden'a ders vermek istediğini ifade eden Proto Thema "Bu seçimde ABD'ye iyi bir ders vermeliyiz. Bir yandan Biden oradan konuşuyor, bir yandan Biden'ın büyükelçisi (Jeff Flake) buraya gelip Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ediyor. Ayıp bu. Sen büyükelçisin. Cumhurbaşkanı'ndan bu saatten sonra nasıl randevu isteyeceksin?" sözlerine yer vermişti.