Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"(Irak ziyareti) Ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Günübirlik ziyaret. Önce Bağdat. Sayın cumhurbaşkanı ve başbakan ile görüşme sonrası Erbil ziyareti gerçekleştireceğiz. Kuzey Irak ve merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşeceğiz. Irak Türkiye ilişkisini ele alacağız.

Türkiye Almanya arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Geçmişten bugüne olan dostluklarımız var. Bu ilişkileri değerlendireceğiz. Siyasi askeri, ticari birçok konu ele alınacak. Sayın cumhurbaşkanının bizim ile ilgili görüşmelerinde Almanya Türkiye ilişkilerini daha işleri nasıl taşırız bunları görüşeceğiz.

BM soykırımı özetledi: Gazze'deki enkaz ve moloz Ukrayna'dakinden fazla BM soykırımı özetledi: Gazze'deki enkaz ve moloz Ukrayna'dakinden fazla

"İSRAİL FARKLI, İRAN FARKLI ŞEY DİYOR, AKLA ZİYAN OLMAYAN AÇIKLAMA YOK"

Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz. BM Güvenlik Konseyi'nde de ABD açıklamasında İsrail yanında yer aldığını görüyoruz. Herkes Filistin'in yanındayken ABD İsrail'in yanında duruyor. Farklı bir şey beklemiyorduk. Bunu da çok açık net ortaya koydu.

Miçotakis ziyareti iade-i ziyaret. Bu da ilişkilerde önemli bir merhale. Bununla ilgili biz ilişkileri daha iyi konuma nasıl taşırız diye görüşeceğiz."